ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, enflasyon risklerinin devam etmesi nedeniyle Fed'in faiz oranlarını önceden beklenenden daha uzun süre indirebileceği endişeleriyle iki aydan uzun bir sürenin ardından ilk kez arka arkaya haftalık kayba doğru ilerliyor.

Spot altın haftanın son işlem gününde ons başına 2.301 doların üzerinde yatay seyrediyor. Ons altın ve bankalararası Dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın ise 2.399 TL seviyesinin üzerinde seyrediyor.

Yatırımcılar, ekonominin gücüne ilişkin daha fazla bilgi edinmek için Cuma günü ilerleyen saatlerde ABD'de açıklanacak aylık istihdam verilerine geri sayım yapıyor. Perşembe günkü ABD verileri, üretkenlik artışlarının yavaşlaması nedeniyle işgücü maliyetlerinin bir yıl içinde en yüksek seviyeye ulaştığını gösterdi.

Fed Başkanı Jerome Powell Çarşamba günü politika yapıcıların borçlanma maliyetlerini düşürmeden önce fiyat artışlarının soğuduğuna dair daha fazla kanıta ihtiyaçları olduğunu söylemişti.

Tarım dışı istihdam raporu ise, artış hızının daha yavaş olduğunu gösterebilir ve bu da faiz indirimlerine ilişkin ihtimallerin desteklenmesine yardımcı olabilir.

Advertisement