PİYASALAR ABONE OL

Suudi Arabistan'ın Asya'ya ihraç edilen ürün fiyatlarını üçüncü ayda da artırmasıyla petrol haftalık düşüşün ardından yükseldi.

Brent petrol yeni haftaya 83 doların üzerini test ederek başladı. Brent petrol geçen hafta yüzde 7'den fazla düşerek Şubat ayından bu yana en büyük kaybı kaydetmişti.

Saudi Aramco, önemli ürünü Arab Light türünün Haziran ayı resmi satış fiyatını 90 sent artırarak gösterge fiyatların üzerinde varil başına 2,90 dolara yükseltti.

Ortadoğu'daki çatışma risklerinin azalmasıyla petrol geçen hafta düştü ve emtianın yılbaşından bugüne kadarki kazancını sınırladı.

OPEC ve müttefiklerinin önümüzdeki ay toplanacakları toplantının ikinci yarısında arz kesintilerine devam etmeleri bekleniyor. Bunun öncesinde, Irak ve Kazakistan, üretimi halihazırda üzerinde anlaşılmış kotalara uygun hale getirmek için akışları nasıl azaltacaklarına dair planlarını açıkladılar.

ING Groep NV Emtia Strateji Müdürü Warren Patterson, "Suudi ürünlerindeki artış nedeniyle erken işlemlerde fiyat hareketi daha destekleyici oldu" dedi.

Petrol piyasasında jeopolitik gelişmeler de izleniyor

Petrol piyasasında Ortadoğu'daki gelişmeler de takip ediliyor.

İsrail ordusu sivilleri Refah'tan çıkarmaya başladı. Bu, Gazze şehrine uzun zamandır beklenen bir saldırının olası bir başlangıcı ve hafta sonu Hamas ile olası bir ateşkes için yapılan görüşmelerin sonuçsuz kalmasının ardından geldi.

Advertisement