Advertisement

S&P 500 Endeks vadelileri geri çekildi ve 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvillerinin faizi yakından izlenen yüzde 1 seviyesine doğru yükseldi. Nasdaq 100 Endeks vadelileri yüzde 1'den fazla düştü. Bazı stratejistler Demokratların çifte zaferinin ek teşvik, vergi artışı ve daha fazla regülasyon anlamına geleceğini savunuyorlar. Salı günü ABD hisse endeksleri 2016'dan bu yana en kötü yıla başlangıcını gerçekleştirmesi sonrasında yükseldi. Dolar önemli paralar karşısında Şubat 2018'den beri en düşük seviyeyi görmesinin ardından fazla değişmedi.

Japonya'da hisse senetleri sınırlı yükselirken Güney Kore'de Kospi Endeksi ilk kez 3 bin seviyesini aştı. Ancak sonrasında kazancının bir kısmını geri verdi. Hong Kong hisse senetleri ulusal güvenlik yasası altında tutuklamaların devam etmesine bağlı olarak düştü. Çin hisseleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD'de sekiz Çinli dijital ödeme platformu üzerinden para transferlerini yasaklayan emri imzalamasından etkilenmeyerek 13 yılın zirvesine yakın dalgalı bir seyir izledi. Platformlar arasında Ant Group Co.'nın Alipay'i de bulunuyor.

Georgia'nın Senato seçimlerinde yakın bir rekabet sürmesine karşın Demokratların Cumhuriyetçiler karşısında güç kazanması kısa vadede pandemiyi arka plana itti. Demokratların Kongre'nin her iki kanadını da kontrol etmesi enflasyon ve faizler üzerinde yukarı yönlü baskıya neden olabilir. Ayrıca daha fazla mali destek için daha fazla vergi anlamına da gelebilir.

Traderlar 10 yıllıkların başa baş noktasına dayanarak ABD'de enflasyonun gelecek on yılda ortalama yüzde 2 olmasını bekliyorlar. Tahvil yatırımcıları da Senato'da Demokrat zaferi ihtimalini dikkate alarak getiri eğrisinin birçok yılın en dik seviyesine gelebileceğini düşünüyorlar.

Trump'ın Çinli ödeme uygulamaları üzerinden para transferini engelleyen emrinin ardından ABD ile Çin arasındaki gerginlik tırmandı. Öncesinde, New York Menkul Kıymetler Borsası üç büyük Çinli telekomünikasyon şirketini kottan çıkarma kararından dönmüştü.

Bitcoin 35 bin doları aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Petrol 10 ayın zirvesine tırmanmasının ardından yükseldi. Suudi Arabistan sürpriz bir şekilde Şubat ve Mart'ta günlük 1 milyon varil ek üretim kısıntısına gideceğini açıkladı.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Tokyo saatiyle 14.07'de yüzde 0.6 düştü. Endeks Salı günü yüzde 0.7 yükseldi.
Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.4 yükseldi.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 1.2 düştü.
Günney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.2 yükseldi.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.2 düştü.
Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 0.2 tırmandı.

Döviz

Yen yüzde 0.1 ekside 102.82 seviyesinden işlem gördü.
Offshore yuan dolar karşısında 6.4372'den alıcı buldu.
Bloomberg Dolar Spot Endeksi fazla değişmedi.
Euro/Dolar paritesi 1.2299'da kaldı.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 4 baz puan artarak yüzde 1 oldu.
Avustralya 10 yıllıklarının faizi 9 baz puan artışla yüzde 1.07'ye yükseldi.

Emtia

WTI petrol yüzde 0.3 yükselişle varili 50.06 dolar oldu.
Altın yüzde 0.2 düşüşle onsu 1,946.22 dolara geriledi.