Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, beklenenden daha iyi çıkan ekonomik verilerin koronavirüs vakalarındaki artıştan kaynaklanan endişelere ağır basmasının ardından yükseldi.

Gösterge Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, ABD'de bekleyen konut satışlarının rekor yükseliş göstermesi ve tüm tahminlerin üzerinde çıkmasının ardından kayıplarını geri aldı. Boeing Co. hisseleri, ABD'de havacılık regülatörlerinin 737 Max serisinde bir dizi kritik test uçuşunu onaylamasının ardından sert yükseldi ve bu hareket Dow Jones Endeksi'ni destekledi. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi, Facebook Inc.'ye reklam yasağı uygulayan şirketlere aralarına Starbucsk Corp.'un da bulunduğu yeni şirketlerin katılması ile sert düşmesinin ardından diğer endekslerin altında performans gösterdi. Diageo Plc de sosyal medyaya harcamalarını durdurmayı planlayan şirketler arasına katıldı.

Ekonomik verilerdeki beklenmedik iyileşme kısmen bazı eyaletlerin koronavirüs kısıtlamalarını kaldırmalarından kaynaklandı. Ancak aralarında Teksas, Kaliforniya ve Florida'nın bulunduğu bazı eyaletlerde koronavirüs vaka sayılarındaki artış, kısıtlamaların kısmen yeniden uygulamaya koyulmasına neden oldu. Öte yandan, piyasalar, Dünya Sağlık Örgütü'nün en yüksek günlük vaka sayısını açıklaması ve küresel bazda hayatını kaybedenlerin sayısınını 500 bini ve vaka sayısının 10 milyonu aşmasının ardından dalgalandı.

S&P 500 Endeksi TSİ 17:30'da 21.47 puan ya da yüzde 0.71 yükselerek 3,030.52 puana çıkarken, Dow Jones Endeksi 341.18 puan ya da yüzde 1.36 artışla 25,356.73 puana ve Nasdaq Endeksi 27.07 puan ya da yüzde 0.28 kazançla 9,784.29 puana tırmandı.