Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, haftanın ilk işlem gününde, koronavirüs salgının neden olduğu aşırı belirsizliklerin damgasını vurduğu kâr sezonu başlamadan önce aşağı yönde hareket etti.

Gösterge Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, Mart ayındaki en düşük seviyesinden yaklaşık yüzde 25 yükseldikten sonra geriledi. Asya'nın önemli finans merkezlerinde hisseler düşerken, Avrupa piyasaları Paskalya tatili dolayısıyla kapalıydı.

Koronavirüs pandemisi tüm dünyada kaosa neden olurken, yatırım topluluğu, söz konusu şirket kârları olduğunda, siste yolunu yitirmiş durumda. Kâr sezonunun bu hafta başlayacak olması ile birlikte, traderlar koronavirüsün tüm dünyada ekonomileri durma noktasına getirmesinin ardından, şirketlerin bundan ne denli zarar gördüğüne ilişkin fikir edinmiş olacaklar.

Oppenheimer & Co. baş yatırım stratejisti John Stoltzfus, müşteriler için hazırladığı notta, "Şirketler, analistler, traderlar, yatırımcılar ve stratejistler bir ölçüye kadar kâr sezonuna yaklaşırken aletsiz uçuş yapıyorlar," dedi ve "Ekonomik kapatmalar, sosyal mesafeyi koruma ve yetkililerin işaret ettiği yerlerde barınma gibi daha önce görülmemiş uygulamalar belirsizliği artırıyor" şeklinde görüş bildirdi.

S&P 500 Endeksi 55.47 puan ya da yüzde 2 düşerek 2,734.35 puana geriledi. Dow Jones Endeksi 496.35 puan ya da yüzde 2 düşerek 23,223.02  puana ve Nasdaq Bileşik Endeksi 77.46 puan ya da yüzde 1 kayıpla 8,076.11 puana geriledi.