Advertisement
ENERJİ ABONE OL

ABD Hazine Bakanlığı Perşembe günü Rosneft’in yan kuruluşlarından olan TNK Trading International’a Venezuela ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle yaptırım kararı aldı.

Rosneft Trading SA’yı Venezuela petrol endüstrisine yardım ettiği gerekçesiyle geçtiğimiz ay kara listeye alan ABD Hazine Bakanlığı, dün Rosneft’in başka bir yan kuruluşu olan İsviçre merkezli TNK Trading International’ı da yaptırım listesine ekledi.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, "TNK Trading International Venezuela petrolünün satılması ve taşınması için aracılık yapan bir diğer Rosneft yan kuruluşu” dedi ve "Trump yönetimi Venezuela’nın petrol kaynaklarını sömüren yozlaşmış rejime yardım eden herkesi hedef almaya kararlı" şeklinde görüş bildirdi.

Geçen ay yürürlüğe giren yaptırımları “hakaret” olarak tanımlayan Rosneft, ABD’li yetkililerin bugüne kadar yaptırımların delinmediğini onayladıklarını söylemişti.

Dünyanın en büyük petrol ve gaz üreticilerinden olan Rosneft, son yıllarda Venezuela petrolünün en büyük alıcılarından biri oldu.  Rosneft Venezuela hükümetine ve milli petrol şirketi PDVSA’ya verdiği milyar dolarlara varan borçların geri ödemesini petrol olarak temin ediyordu.

Reuters