Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, 2008 yılından bu yana en büyük haftalık kazancını gerçekleştirmesinin ardından, yatırımcıların küresel koronavirüs salgınının etkilerini gidermeyi amaçlayan politikalara temkinli yaklaşmaları ile birlikte düştü.

ABD'li salgın hastalıklar uzmanının dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de koronavirüsten dolayı hayatını kaybedenlerin sayısının 200,000'e ulaşabileceğini kaydetmesinin ardından yükselirken, Asya hisse senetleri değer kaybetti. altında işlemler, piyasanın geçen hafta fiziki altın tedarik zincirindeki aksaklıkların vadeli piyasada satıcıların metal teslimatı yükümlülüklerini yerine getirememe riskini artırması sonrası meydana gelen kargaşanın ardından sakinleşti.

Volatilite bu ay, arz baskısının yanında, bazı yatırımcıların diğer piyasalardaki kayıplarını karşılamak amacıyla nakit elde etmek için satışa geçmeleri güçlü arttı. Dolar da, tüm piyasalarda likiditeye ve fonlama koşullarına ilişkin endişelerden dolayı  güvenli liman olarak değerlendirildi ve 2016 sonlarından bu yana en iyi aylık performansına yöneldi.

Oversea-Chinese Banking Group ekonomisti Howie Lee, "Çeyrek dönem sonu yaklaştıkça, likidite önümüzdeki bir iki günlük süre boyunca muhtemelen temel odaklanma noktası olacak," dedi ve "Mart ayında gördüklerimize benzer şekilde, satış dalgası baskısının yeniden ortaya çıkması ile birlikte, yatırımcılar altın varlıklarından nakite dönmek isteyebilirler. ABD Hazine tahvil faizlerinin bulunduğu yer ve dolardaki güçlü seyir dikkate alındığında, altın halen olması gereken seviyelerin altında seyrediyor ve altında beklentimiz yuakrı kalmaya devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Spot altın yüzde 0.5 düşerek Singapur saati ile 11:03'te ons başına 1,620.72 dolara indi. Metal erken saatlerde yüzde 0.6 kadar yükseldi. Fiyatlar geçen hafta yüzde 8.6 yükseldi ve üst üste altıncı çeyreği de yükselişle geçmeye yöneldi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.4 yükseldi ve çeyreği kazançla geçmeye hazırlanıyor.