Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, yaklaşan başkanlık seçimleri öncesi, ABD teşvik paketine ilişkin görüşmelerde ilerleme sağlandığına ilişkin işaretlerle birlikte yatay bir seyir izledi.

ABD Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi ve Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Pelosi'nin çalışma arkadaşlarından birinin verdiği bilgiye göre, teşvik paketi konusundaki görüş ayrılıklarını daraltıyorlar. Yatırımcıların dikkatleri, 3 Kasım'daki başkanlık seçimleri öncesi teşvik paketi konusunda anlaşma ihtimaline çevrildi. ABD endeks vadeli kontratları, pakete ilişki iyimserliğin risk iştahını artırması sonrası yükselirken, dolar sakin seyretti.

Altın Ekim ayında, Washington'da teşvik paketine ilişkin görüşme maratonu, ABD başkanlık seçimlerine ilişkin tartışmalar ve koronavirüs pandemisinden dolayı küresel toparlanmaya ilişkin belirsizlikle birlikte dar bir bantta kaldı.

Phillip Futures Pte, hazırladığı notta, "Uzun vadeli yatırımcılar dikkatlerini, Kasım seçimlerinin sonucunun daha sonra teşvik paketi için ne anlama gelebileceğine çevirdi. Demokratların seçimleri kazanması, daha büyük bir teşvik paketi çıkabileceği beklentisi ile altını destekleyebilir," dedi.

Küresel koronavirüs vaka sayısı 40 milyonu aştı ve pandemi yavaşlama işaretleri vermiyor. Wall Street Journal'da çıkan bir habere göre, Moderna CEO'su Stéphane Bancel, ABD hükümetinin, Kasım ayında daha geniş kapsamlı klinik deneylerde olumlu sonuç alınırsa, Aralık ayında Kovid-19 aşısına acil kullanım izni verebileceğini söyledi.

Phillip Futures, "Kısa vadede, altını son rekor seviyelerin üzeri,ne taşıyabilecek yeni somut bir sebep olmaması ile birlikte, fiyatlar konsolide olabilir ya da gerileyebilir" dedi.

Spot altın fazla değişmeyerek Londra saati ile 07:37'de ons başına 1,902.82 dolarda kaldı. Diğer değerli metallerden, gümüş yüzde 0.5 yükselirken, paladyum yüzde 0.4 prim yaptı ve platin yatay seyretti.