Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

AvivaSA, ortaklık değişimi işlemlerinin gerçekleşmesiyle, Belçikalı sigorta şirketi Ageas Insurance International NV ile birlikte yeni isminin AgeSA olduğunu duyurdu.

Şirket, gerçekleştirdiği basın toplantısında, değişen ortaklık yapısı ve yeni birliktelikle ilgili yeni ismini de ilk kez kamuoyuyla paylaştı. Birlikteliğin kurumsal kimliğinin ve marka hikayesinin konuşulduğu basın toplantısına, Sabancı Holding Finansal Hizmetler Grup Başkanı ve AgeSA Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer, AgeSA Genel Müdürü Fırat Kuruca ve Ageas CEO'su Hans De Cuyper katıldı.

AvivaSA Emeklilik ve Hayat, Sabancı Holding'in iştiraklerinden AK Emeklilik ile İngiliz Aviva Plc.'nin Türkiye'deki şirketi Aviva Hayat ve Emeklilik'in birleşmesi ile 31 Ekim 2007 tarihinde kurulmuştu.

Avrupa ve Asya'da 14 farklı ülkede varlık gösteren Ageas'ın, konsolide olmayan ortaklıklar dâhil 45 binden fazla çalışanıyla, Belçika, Birleşik Krallık, Fransa, Portekiz, Türkiye, Çin, Malezya, Hindistan, Tayland, Vietnam, Laos, Kamboçya, Singapur ve Filipinler gibi ülkelerde faaliyet gösterdiği açıklandı.