Advertisement

Avrupa hisse senetleri, yeni karantina önlemleri ve ikinci çeyrek istihdamındaki rekor düşüşün toparlanma umutları üzerinde baskı oluşturmasıyla Cuma günkü işlemlerde geriledi.ABD Hazine tahvili faizleri beş günlük yükselişinin ardından düştü. Dolar hız kesti.

Stoxx Europe 600 Endeksi, İngiltere'nin Fransa, Hollanda ve Malta'yı gelen yolcuların 14 günlük karantina uygulaması gereken ülkeler listesine eklemesinin ardından düştü. EasyJet Plc yüzde 8, British Airways'in sahibi IAG SA yüzde 7 değer kaybetti.

ABD hisse senedi endeks vadelileri Temmuz ayı perakende satışlar verisi öncesinde geriledi. Altın düştü ve petrol ikinci haftalık kazancına yöneldi. Euro dolar karşısında art arda sekizinci haftalık kazancını kaydetmeye hazırlanıyor.

Traderlar, ABD ile Asya hisselerinin pandemiye bağlı kayıplarının çoğunu silmesinin ardından kırılgan toparlanmaya yardımcı olması için daha fazla mali teşvike bel bağlamaya devam ediyor. Cuma günkü perakende satış rakamları tüketici toparlanmasının sağlığı hakkında ipuçları verecek.

ABD'de açıklanan haftalık işsizlik haklarından yararlanma başvuruları Mart ayından beri ilk kez 1 milyonun altına gerilediğini gösterdi.

Virüs ile ilgili gelişmelerde Joe Biden, ABD'li valilerin gelecek üç ay boyunca maske takma zorunluluğu getirmeleri gerektiğini söyledi. Yeni Zelanda'da 12 yeni koronavirüs vakası bildirildi. Almanya üç aydan daha uzun bir sürenin en fazla vaka sayısını açıkladı. Fransa, Yunanistan ve İspanya'da enfeksiyonlar arttı.