Advertisement

Amazon'un kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) gönderilen belgelere göre, Ağustos ayının ilk birkaç gününde 3.1 milyar dolarlık Amazon hissesi sattı.

Bezos, vergilerden sonra tahmini olarak 2.4 milyar dolar elde edecek. Bezos'un son büyük Amazon satışı, 1.7 milyar dolarlık Amazon hissesini sattığı Şubat ayında gerçekleşmişti.

Forbes, ünlü milyarderin net servetinin 188.2 milyar dolar olduğunu tahmin ediyor. Dünyanın en zengin insanı olmaya devam eden Bezos'un bu hisseleri neden sattığı belli değil.

Amazon'un kurucusu 2017'de gerçekleştirilen bir uzay konferansında, uzay keşif şirketi Blue Origin'i finanse etmek için her yıl 1 milyar dolarlık hisse satacağını belirtmişti. Eylül 2018'de, evsiz ailelere yardım sağlamaya odaklanan kar amacı gütmeyen kuruluşları destekleyen Bezos, Day One Fonu için 2 milyar dolarlık bir taahhütte bulundu.

Açıklamadan bu yana Bezos, evsizlere odaklanan sivil toplum kuruluşlarına yaklaşık 200 milyon dolar bağışta bulundu. Ayrıca Şubat ayında Dünya Fonu'na 10 milyar dolarlık taahhütte bulundu.

Forbes.com