Advertisement
HABERLER ABONE OL

Açılışta BIST 100 endeksi, 1.099,34 puan ve yüzde 0,97 değer kazanarak 114.711,23 puana çıktı. 14 günlük RSI göstergesi 82 puan artışla 2017'den beri en yüksek seviyeye çıktı. Göstergenin 70'in üzerine yükselmesi aşırı alım durumu olarak değerlendiriliyor.

Bankacılık endeksi yüzde 2,05 ve holding endeksi yüzde 0,62 yükseliş kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran bankacılık, tek gerileyen ise yüzde 1,35 ile spor oldu.

Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdürü Üzeyir Doğan Bloomberg HT'ye yükselişe bankacılığın öncülük ettiğini belirterek "Bu harekette, ABD'de Trump'ın Halkbank davasına da bakan savcıyı görevden alması etkili oldu. Bu da ABD'deki dava sürecinin daha pozitif sonuçlanabileceği yönündeki beklentileri kuvvetlendirmiş oldu. Bu beklentiyle birlikte Halkbank hissesinin bugün yüzde 7 civarında artıda işlem gördüğünü görüyoruz.

Halkbank'ın diğer bankalar üzerinde oluşturduğu sistemin riskten de bahsetmek mümkündü. Bankacılık Endeksi olarak geçen dönemde olumlu ya da olumsuz haberler diğer banka hisselerini de etkilemişti. Bu çerçevede bu pozitife haberin banka hisselerini pozitif etkilemeye başladığını gördük" yorumunu yaptı.

Bankacılık endeksinin bir süredir geride kaldığını ve ciddi negatif fiyatlama olduğunu kaydeden Doğan olumlu beklentilerle bu farkın kapandığını söyledi. Doğan "ilk destek 113 bin civarı, şu an hala yukarı yönlü eğilimin korunabileceğini söylemek mümkün. 113 bin üzerine kaldıkça geri çekilmeler alım fırsatı olarak değerlendirilebilir diye düşünüyorum" dedi.


Geçen haftanın son işlem gününde rekor işlem hacmiyle yüzde 0,99 değer kazanan BIST 100 endeksi, 113.611,89 puanla 26 Şubat'tan bu yana en yüksek kapanışını gerçekleştirmişti.

Analistler, bu haftanın açılışında dünya Borsalarında karışık bir seyir izlendiğini ifade ederek, yeni tip koronavirüs salgınına ilişkin haber akışının gündemin odağındaki yerini koruduğunu söyledi.


Bu haftanın veri gündeminde, perşembe günkü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararı ve ABD'nin büyüme verisinin yanı sıra yarın Avrupa ve ABD'de açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi verilerinin öne çıktığını belirten analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 115.200 seviyesinin direnç, 112.000 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.