Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Bitcoin fiyatı, yatırımcıların pandeminin etkilerini dengelemeye yönelik geniş çaplı hükümet harcamaları ve nakit üretimi nedeniyle enflasyon beklemesinden dolayı geçen Eylül ayından bu yana ilk kez 11.000 doları aştı. Mayıs ayının başından bu yana her iki yöne de dalgalandıktan sonra kısa süre önce yükseldi.

Nasdaq'ta listelenen veri analitiği şirketi MicroStrategy, "enflasyona karşı makul bir hedge" sağlamak için 250 milyon dolar bedelle 21 bin adetten biraz fazla Bitcoin aldı. Şirket, söz konusu alımı kamuya açıklamasının ardından elinde tuttuğu Bitcoin'ler değerine 100 milyon dolar ekledi.

MicroStrategy CEO'su Michael Saylor, açıklamasında "Bitcoin yatırımımız, hissedarlarımız için uzun vadeli değeri olabildiğince artırmayı hedefleyen yeni sermaye dağılımı stratejimizin bir parçası. Şirket, Bitcoin'in bel bağlanabilir bir tasarruf aracı ve uzun vadede nakit tutmaya kıyasla daha fazla değerlenme potansiyeli ne sahip cazip bir yatırım varlığı olduğunu düşünüyor." dedi.

MicroStrategy hisse senetleri Bitcoin alımının açıklanmasının ardından 1.3 milyar dolarlık piyasa değerine yüzde 10'dan fazla ekledi.

Forbes.com