Advertisement
HABERLER ABONE OL

Bloomberg HT 60 Dakika Programına konuk olan DEİK Başkanı Nail Olpak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları görüşmenin detaylarını anlattı

Nail Olpak, "DEİK olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dış ekonomik ilişkilerimizin yol haritasını sunduk. Biz dış ekonomik ilişkiler olarak öncelikle AB ile başlıyoruz çünkü en büyük ticaret ortağımız. AB ile gümrük birliğinin güncellenme süreci ve AB'ye üyelik konusu hep gündemimizde. Ayrıca AB'nin gündemindeki Yeşil Mutabakat'la ilgili bizim neler yapmamız gerekiyor, yapmazsak risklerimiz nelerdir bunları konuştuk" dedi.

Konuştuğumuz diğer bir konu ise en büyük ticaret açığı verdiğimz Asya Pasifik Bölgesi hakkındaydı diyen Olpak, "Bu bölgede 15 ülke bir araya gelerek bir anlaşmaya imzattılar ki bu anlaşmanın değeri dünya ticaretinin yüzde 30'u demek. Biz burada bu dengesizliği nasıl gidereceğiz ve bu anlaşmalardan nasıl etkileneceğiz bunu görüştük" ifadelerini kulandı.

Olpak, " Tedarik zinciri salgın döneminin en önemli kavramı. Bunu koruyarak ilerleyenler yeni dönemin kazananı olacaklar. O kazananlardan olmak için bundan sonra yapmamız gerekenler de önemli bir konu. ABD'de yeni bir yönetim var ve 100 milyar dolar hedefimiz yeni yönetimle nasıl bir yön bulacak konusu da bizim için önemli bir başlıktı.

Kaliteli ve ucuz finansmana ulaşmak yatırım yapmak için olmazsa olmazımız şeklinde konuşan Olpak tasarrufların yatırım yapmayı karşılayamadığı durumlarda borçlanarak yatırım yapma zorunluluğunun doğduğunu belirtti.