Advertisement
HABERLER ABONE OL

Geçen hafta 6.80-6.85 bandında hareket eden ve 2 hafta üst üste TL karşısında değer kazanan dolar yeni haftaya sınırlı düşüşle 6.84'te başladı. Koronavirüste ikinci dalga endişeleri Lira üzerinde baskıya neden oluyor.

Dolar Mayıs ayında 7.26 ile tarihi zirveyi test ettikten sonra swap anlaşması olacağı beklentisiyle 6.70'lere gevşemişti.

Bu hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararı piyasaların radarında olacak. Perşembe günkü toplantıda faiz indirimlerinin devam etmesi bekleniyor. Mayıs toplantısında Banka politika faizini 50 baz puanla beklentilere paralel indirmiş, karar sonrası dolar 6.81'den 6.78'e gerilemişti.

BBH Döviz Stratejisti Win Thin dün yolladığı bir notta Merkez Bankası'nın 25 baz puanlık indirimle politika faizini yüzde 8'e çekeceğini öngörerek "fakat 50 baz puan indirim bekleyenler de var. Yıllık enflasyon yüzde 11.3 ile hedefin üzerinde, ancak gevşeme döngüsü boyunca enflasyon hedefin üzerinde olduğu için bu durum yeni bir indirime engel teşkil etmez" yorumunu yaptı.