Advertisement

Asya hisse senetleri ABD hisselerinin beş seanstan beri ilk kez düşmesinin ardından Salı günkü işlemlerde karışık bir seyir izledi. Dolar ABD Hazine tahvili faizlerinin Mart'tan beri en yüksek seviyeye tırmanmasına paralel olarak yükseldi.

Japonya hisse senetleri fazla değişmezken Güney Kore Borsası düştü. S&P 500 ve Avrupa vadelileri yatay seyretti. Malezya parası ve hisseleri, koronavirüs vakalarındaki sıçramayla mücadele için olağanüstü hal ilan edilmesinin ardından geriledi.

Bitcoin Pazartesi günü yüzde 20 düşmesinin ardından hız kesti. Altın düşüş seyrini durdurdu, WTI petrol varili 52 dolara yakın seviyelerde tutundu.

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 1.15 civarında. Yatırımcılar mevcut gevşek finansal koşullar ortamında olası riskleri değerlendiriyorlar. Faizler, Demokrat kanun yapıcıların ekonomik toparlanma için büyük bir harcama paketlerini geçirecekleri beklentisiyle yükseldi.

Dünyanın büyük bir bölümünün Kovid-19 salgını ile şiddetli bir şekilde mücadele ettiği bir dönemde hisse senetlerinin aşırı ısındığı endişeleri de yatırımcıların değerlendiği önde gelen konular arasında.

Twitter Inc.'in hisseleri ABD Başkanı Donald Trump'ın hesaplarını kalıcı olarak engellenmesinin ardından düştü. Diğer bir sosyal medya platformu olan Facebook Inc.'in hisseleri de, Trump'ın hesabının askıya alınmasının ardından düştü.

Demokratlar Pazartesi günü Başkan Trump'a karşı azil maddesini içeren tasarıyı Meclise resmen sundu.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Tokyo saatiyle 14.14'te fazla değişmedi. Endeks dün yüzde 0.7 düştü.
Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.1 yükseldi.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.3 geriledi.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.4 yükseldi.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.8 arttı.

Döviz

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 yükseldi.
Yen dolar karşısında 104.31 seviyesinde fazla değişmedi.
Euro/Dolar paritesi yüzde 0.1 düşüşle 1.2142'den işlem gördü.
Sterlin 1.3524'te fazla değişmedi.
Offshore yuan yüzde 0.1 yükselerek 6.4700 oldu.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 1.15 oldu.

Emtia

WTI petrol yüzde 0.2 düşüşle varili 52.17 dolara indi.
Altın yüzde 0.4 yükselerek onsu 1,851 dolara tırmandı.