Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

(12.20'de güncellendi)

Avrupa'da bulunan iki tradera göre kurumsal yatırımcılar bu hafta 1.16 desteğinin üzerinde tutunmayı başaran euroda alım yapmak için yeniden piyasaya girdi.

Euro ikinci günlük kazancına yöneldi ve yüzde 0.2 artıda 1.1684 seviyesinden işlem gördü. Bazı traderlar çeyrek sonu akımlarının dolar için destekleyici olduğunu belirtti.

Portföylerin ay sonu yeniden dengelenmesi ve ABD'de ilk başkanlık münazarası euronun seyri açısından önem teşkil. Ancak gecelik volatilitenin düşük olmasıyla birlikte traderlar Kasım seçiminin yıl sonuna doğru volatiliteyi desteklemesini bekliyor.

Risk iştahı destek bulurken hisse senedi vadelileri ABD hisselerinin önceki seansta kaydettiği yükselişi izledi. Demokratların 2.2 trilyon dolarlık destek teklifini sunmalarının ardından yatırımcılar, ABD teşvikiyle ilgili gelişmeleri takip etmeyi sürdürüyor.

Doların önemli paralar karşısındaki değerini ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi Pazartesi günü yüzde 0.3 düşmesinin ardından fazla değişmedi.

Euro karşısında bir haftanın en düşük seviyesini gören yen baskı altında. Dolar/yen paritesi yüzde 0.2 yükselişle 105.73 ile iki haftanın en yüksek seviyesinden işlem gördü.

Sterlin/dolar paritesi Brexit'e ilişkin iyimser haberlerin etkisiyle yüzde 0.4 yükselerek 1.2885'i gördü. Avrupa Birliği (AB) İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın uluslararası hukuku çiğneyen planından vazgeçmese dahi görüşmelere devam edeceğini bildirdi.

Avustralya Doları G - 10 paralarının dolar karşısındaki kazançlarına öncülük etti. Avustralya Doları/ABD Doları paritesi, bir tradera göre ihracatçıların ve offshore fonların talebiyle yüzde 0.4 tırmanarak 0.7101'den işlem gördü.

(12.20'de güncellendi)