Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, ABD ekonomi verilerinin tahminleri aşmasının ardından, bazı yatırımcıların son dönemdeki kayıpların aşırı olduğunu değerlendirmesinin de etkisiyle beş günlük düşüş serisini sonlandırdı.

Dolar, Çarşamba günü beklenenden iyi gelen ABD hizmet göstergesi ve fabrika siparişleri verisinin ardından G - 10 paralarının çoğu karşısında yükseldi. Perşembe günü açıklanacak verilerde işsizlik başvurularında düşüş olması bekleniyor.

Norveç Kronu petrol fiyatlarının gerilemesiyle birlikte sekiz günden bu yana ilk kez düştü. En fazla değer kaybeden diğer paralar arasında Avustralya Doları ve sterlin bulunuyor.

Singapur'da CMC Markets'tan Oriano Lizza, "Doların düşüşü hız kesti ve imalat verisi kesinlikle biraz desteklemiştir. Dolar alımı rezerv için ucuz dolar arayan birçok insan için bir değer işlemi." dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi önceki beş seansta yüzde 1.7 düşmesinin ardından yüzde 0.2 yükseldi. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvillerinin faizi yüzde 0.75 seviyesinde fazla değişmedi. Dolar/yen paritesi yüzde 0.1 yükselişle 109.04 oldu. Sterlin/dolar paritesi yüzde 0.3 düşüşle 1.2541'den alıcı buldu.

ABD ISM imalar dışı endeksi Mayıs'ta 45.4'e yükselerek 44.4'lük beklentiyi aştı. Fabrika siparişleri Nisan'da yüzde 13 düştü. Beklenti yüzde 13.4 düşüş olması yönündeydi.

Çin'de -ABD'nin Çin'den yolcu uçuşlarının durdurulacağı uyarısında bulunmasından bir gün sonra- havacılık otoritesi tarafından yapılan açıklamada yabancı hava yolu şirketlerinin 8 Haziran'dan itibaren ülkeye yapacağı uçuş yasaklarının gevşetileceği belirtildi.