Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dolar/TL kritik haftaya düşüşle başladı. Geçen hafta 6 seviyesinin üzerinde seyreden ve 6.06'ya kadar yükselen dolar/TL bu sabah 6.04'te işlem görüyor. Artan jeopolitik risklerle geçen hafta TL dolar karşısında en fazla değer kaybeden para birimlerinden biri olmuş ve haftayı % 1'e yakın düşüşle tamamlamıştı.

Bu hafta Merkez Bankası'nın faiz kararı kur açısından önemli olacak. Piyasalarda genel beklenti 25 50 baz puan civarında faiz indirimi olması yönünde. Haftanın devamında ise kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Türkiye değerlendirmesini açıklayacak. Fitch 1 Kasım'da negatif olan görünümü durağana yükseltirken, kredi notunu BB- olarak teyit etmişti.

Ünlü Menkul Değerler "teknik görünüm yukarı yönlü risklere işaret ederken TCMB’nin piyasa beklentisini de aşarak reel faizi daha da daraltması durumunda TL üzerindeki baskının belirginleştiğini görebiliriz." değerlendirmesini yaptı.

Ata Yatırım Direktörü Cem Tözge Bloomberg HT'ye yaptığı değerlendirmede "Merkez Bankası'ndan ufak bir faiz indirimi olabilir ya da hiç değişiklik olmayabilir. Son baktığımız kredi rakamları, enflasyondaki son rakam ve Şubat'ta biraz daha göreceğimiz tırmanış nedeniyle belki bu toplantıyı pas geçebilir." ifadesini kullandı. Tözge kurda jeopolitik riskler ve Merkez Bankası belirsizliğiyle kurun 6 üzerindeki hareketini sürdürebileceğini söyledi.