Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Haftanın ilk işlem gününü 7.8062 seviyesinden tamamlayarak yeni güne yükselişle başlayan Dolar/TL kuru, gün ortasında yüksek seviyelerini korudu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonominin yol haritası niteliğini taşıyan Yeni Ekonomi Programı'nı (YEP) açıkladı. Kur YEP'in açıklamasının ardından yükselişini korudu.

YEP'in açıklanması öncesinde 7.8530'a kadar yükselen kur, yükselişini sürdürdü ve TSİ 17:17'de yüzde 0.7 tırmanarak 7.8568 ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Euro/TL yüzde 0.1 yükselişle 9.20'den işlem gördü.

Uzmanlar kurun yükselişinde Azerbaycan ile Ermenistan arasında tırmanan gerginliğin de etkili olduğunu işaret ediyor. Hafta sonu Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerinin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı.

Sonrasında, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Hacıyev, ülkede ilan edilen "savaş hali"nin Bakü dahil 19 il ve ilçede uygulanacağını bildirdi. Dün ise Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkede kısmı seferberlik ilan edilmesine yönelik kararı imzaladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) geçen hafta Perşembe günkü politika toplantısında 200 baz puan faizi artırımına gitti. Sürpriz karar, yurt içi piyasalarda olumlu karşılanırken, kur aşağı yönlü tepki vermişti.