Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro dolar karşısında, beklenenden daha iyi çıkan Almanya ve Fransa imalat sanayi verilerinin Euro Bölgesi'nden gelen zayıflama işaretleri ile dengelenmesinin ardından 1.11 seviyesindeki direncini aşamadı.

Avrupa ortak para birimi euro, Fransa ve Almanya verilerinden destek aldı ve yeni güniçi zirvelerini gördü, ancak imalat sektörü verisi ile hizmet sektörü arasındaki farkın imalat aleyhine açılması ile birlikte, Euro Bölgesi ekonomisinin Kasım ayında durma noktasına yaklaştığını işaret eden veriler sonrası kazancını geri verdi.

Japon yeni, Bloomberg Dolar Spot Endeksi ve ABD gösterge Hazine tahvilleri hep birlikte, ABD-Çin ticaret anlaşmasının ilk fazının imzalanmasında gecikme olabileceği endişeleri ile haftayı kazança geçmeye yöneldi.

Euro/Dolar paritesi, Almanya'da imalat sanayii göstergesinin bir yıl süren gerilemenin ardından iyileşme göstermesi sonrası yüzde 0.3 yükselerek 1.1087 seviyesine kadar çıktı. Almanya'da imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi (PMI) 42.8 çıkması beklenirken 43.8 seviyesinde gerçekleşti.

Ancak parite Euro Bölgesi verilerinin ardından yüzde 0.1 kayıpla 1.1047 seviyesine indi.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Christine Lagarde, bugün yaptığı açıklamada, Avrupa'da ekonominin artan bir şekilde belirsizleşen küresel durum ile başa çıkabilmek için yeni bir politika karışımına ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

Güvenli liman niteliğindeki varlıklar bu hafta, ABD Senatosu'nun Hong Kong'da göstericileri destekleyen tasarıyı onaylamasının ardından ticaret görüşmelerinin sekteye uğrayabileceği endişeleri ile değer kazandı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi bugün yatay seyrederken, bu hafta yüzde 0.2 yükseldi. ABD'nin gösterge 10 yıl vadeli tahvillerin faizi Pazaresi gününden bu yana 8 baz puan düşerek yüzde 1.876'ya indi.

Dolar/yen paritesi ise Cuma günü bir miktar geriledi ve bu hafta yüzde 0.2 düşerek 108.53 seviyelerine indi.