Advertisement
HABERLER ABONE OL

St. Louis Fed Başkanı James Bullard Komite’nin varlık alımını azaltmayı artık konuşmaya başladığını, uygulanmasının ise zaman alacağını söyledi.

Philly Fed etkinliğinde konuşan Bullard varlık alımı azaltımının ‘otomatik pilot’ta olmayacağını belirtti. Bullard pandemiye mali anlamda iyi bir tepki verildiğini, aşılama konusunda da tahmininden daha iyi bir süreç yaşandığını kaydetti.

Bullard enflasyonda yükseliş fikrine hazır olmak gerektiğini, 2022 yılı çekirdek enflasyon tahmininin yüzde 2.5 olduğunu ifade etti.

Bullard pandeminin sonuna yaklaştıkça acil pandemi programlarına da ihtiyaç kalmayacağını bildirdi. Bullard düşük faiz ve düşük enflasyon ortamının yakın vadede sona etmeyeceği öngörüsünde bulundu.

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan da ekonomik görünüme dair değerlendirmelerde bulundu. Kaplan varlık alımlarına yakın zamanda müdahale etmenin uzun süre beklemekten daha sağlıklı olacağını ifade etti. Kaplan faiz oranlarında varlık alımları kadar yaşlanan nüfus ve işgücü artışındaki gerilemenin de etkisi olduğunu bildirdi.

Kaplan işsizlik oranının bu yıl yüzde 4 - 4.5’e düşeceğini, büyümenin ise yüzde 6.5 olacağını öngördü. Dallas Fed’in PCE enflasyon tahmini ise yüzde 2.4.