Advertisement
FİNANSAL TEKNOLOJİ ABONE OL

QNB Finansbank QNBEYOND Genel Müdür Yardımcısı Derya Düner, girişimlerin bankaları konfor alanından çıkardığını söyledi. Bloomberg HT Finansal Teknoloji programına, QNBEYOND Hızlandırma Programı’nın ilk dönem mezunlarından ve bir finans takip uygulaması olan Kassa Kurucusu Irmak Günayer ile katılan Düner, her sektörde olduğu gibi bankacılığın da baştan tanımlanma sürecinde olduğunun altını çizdi. Düner, "Bankacılığın önümüzdeki dönemde nereye doğru dönüşeceğini hiç birimiz tam olarak bilmemekle birlikte, şu anda tanımlanandan daha geniş bir ekosistemi kapsayacağı konusunda hepimiz hemfikiriz herhalde. Böyle bir dönemde de bankaların içine kapanarak sadece kendi içlerinde geliştirdiklerine odaklanmaları onları çok sınırlıyor" diye konuştu. Girişimlerin bankaları bu konfor alanından çıkardığını söyleyen Düner, "Birlikte çalışarak, kurumları dinç tutan, yeni, farklı farklı, müşteriye faydası olacak bir çok çözümü denememizi sağlayan yapılar olarak karşımıza çıkıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

'QNB'NİN MENA'DAKİ GÜCÜNÜ FIRSATA DÖNÜŞTÜRMEYİ ÖNEMSİYORUZ'

Hızlandırma programının ikinci döneminde 11 farklı girişimle işbirliğine gitme şansı yakaladıklarının altını çizen Düner, İlk dönemde mezun olan tüm girişimlerle ilişkilerinin devam ettiğini belirterek, " Bizden mezun olmak demek gitmek anlamına gelmiyor. Üç tanesi ile halen devam eden işbirliklerimiz var. Bunlardan bir tanesi de Kassa" dedi. Kassa ile birlikte sıfırdan bir ürün geliştirme sürecine girdiklerini ifade eden Düner, bunun hem banka açısından çok heyecanlı bir süreç olduğunu hem de Kassa'yı bir sonraki seviyeye taşıyacak bir iş olduğunu belirtti. QNB'nin özellikle Katar ve Mısır olmak üzere faaliyet gösterdiği bir çok ülke ile yakın ilişkiler içinde olduklarını vurgulayan Düner, ana hissedarlarını MENA Bölgesindeki güçlü varlığını bir fırsata dönüştürmeyi çok önemsediklerini kaydetti. Düner, başarılı girişimleri o bölgedeki ihtiyaçlara göre, ilgili kurumlarla tanıştırdıklarını kaydetti.

'BANKA ÜST YÖNETİMİNİN TAVRI, OYUNU İSTEDİĞİMİZ GİBİ OYNAMA RAHATLIĞI VERDİ'

Programa konuk olan Kassa Kurucusu Irmak Günayer ise uygulamanın üye sayısının 1.5 yılda 100 bin kullanıcıyı geçtiğini söyledi. Günayer, şu an Kassa'ya üye olan üç kişiden birinin cüzdan da açtığını belirtti. QNB Finansbank'tan sadece yatırım almadıklarını aynı zamanda işbirliği yaptıklarını kaydeden Günayer, bankanın üst yönetiminden 'iş ortaklığını nasıl büyütürüz' bakış açısının kendilerini rahatlattığını ve oyunu istedikleri gibi oynama rahatlığını kendilerine tanıdığını söyledi. Kassa'nın bir finans takip uygulaması olduğunu kaydeden Günayer, "Kassa ile ister uygulama içinde oluşturulan gruplarla ister bireysel olarak, tüm gelir ve giderlerin takibi yapılabiliyor. Uygulama içerisinde yer alan sohbet özelliği ile tüm konuşmalar tek bir platform üzerinden yapılırken, harcamaların da aynı sohbet penceresi içinde paylaşılması sağlanıyor. Bu özelliğin yanı sıra Kassa sosyal paylaşım ortamı, gelir/gider kontrolü, bütçe yönetimi gibi özelikleri de içinde barındırıyor" diye konuştu. QNB Finansbank iş birliği ile eklenen mobil cüzdan fonksiyonuyla artık Kassa kullanıcılarının paylaştıkları harcamaların ödemelerini de kolayca gerçekleştirebildiğini belirten Günayer şöyle devam etti: "Ayrı bir uygulama indirmeye gerek kalmaksızın, Kassa uygulaması içinden açılan QNB Finansbank cüzdan fonksiyonuyla cüzdan sahibi Kassa kullanıcıları, cüzdanlarına para yükleme, cüzdandaki parayı banka hesabına yatırma, ATM’den para çekme ve kendi aralarında ücretsiz para transferi de yapabiliyorlar. Banka müşterisi olma zorunluluğu olmaksızın, dijital ortamda kolayca açılan mobil cüzdan sayesinde kullanıcılar bir yandan Kassa içinde ücretsiz olarak para transferi yapabilme kolaylığına erişirken bir yandan da temel finansal ihtiyaçlarını karşılayacakları bir mobil cüzdan da ediniyorlar."