Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Petrol fiyatları, yatırım bankalarının fiyatların daha da yukarıya gidebileceğine dair görüşleriyle beraber varil başına 63 dolara doğru yükseldi.

Vadeli kontratlar, New York piyasasında bir önceki seansta yüzde 4’ten fazla yükseldikten sonra yüzde 1,6 daha yükseldi. Morgan Stanley’e göre, piyasalar 2000 yılından sonraki en sıkı çeyreklerden birini geçirebilir.

Socar ise ham petrol stoklarının yazın tamamen erimesiyle beraber Brent petrol fiyatının 80 dolara ulaşabileceğini belirtiyor. Goldman Sachs Group ise OPEC+’ın üretiminin talebi karşılayamamasıyla rallinin hızlanacağını ve gelecek aylarda fiyatların 70 dolara ulaşabileceğini belirtiyor.

Petrol piyasalarında pozitif ivme devam ediyor. Korku ve endişeden ziyade iyimserlik hakim. Axi Küresel Piyasalar Stratejisti Stephen Innes

Petrol fiyatları, Suudi Arabistan’ın tek taraflı uyguladığı petrol kesintileri sonrasında yüzde 20’den fazla değer kazanmıştı. Brent’in vade farkı ise yapısal olarak yükselişe işaret ediyor.

Nisan vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında, pazartesi günü yüzde 4,1 yükseliş kaydettikten sonra Singapur saatiyle 12:56’da 96 cent yükselerek varil başına 62,66 dolara ulaştı.

Nisan vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, bir önceki seansta yüzde 3,7 yükseldikten sonra yüzde 1,8 daha yükselerek varil başına 66,40 dolara geldi.