Advertisement

Asya Borsaları boyunca geniş çaplı kayıplar yaşanırken, Güney Kore hisselerinde kayıplar yüzde 3'ü buldu. Avrupa hisse vadelileri geriledi ve S&P 500 Endeks vadelileri yüzde 1'den fazla düştü.

Aracı kurum Robinhood Markets Inc.'in volatil işlemlere konu olan hisse senetlerine yönelik kısıtlamaları gevşetebileceğini açıklamasının ardından GameStop Corp. ve AMC Entertainment Holdings Inc. piyasa sonrası işlemlerde yükseldi.

ABD Hazine tahvilleri fazla değişmezken 10 yıllıkların faizi yaklaşık yüzde 1.05'te kaldı. Mastercard Inc. ve Comcast Corp. gibi şirketlerin kâr açıklamaları ve işsizlik haklarından yararlanma başvurularındaki sürpriz düşüş Perşembe günü ABD'de güveni destekledi.

Kovid-19 mutasyonları ve daha sıkı karantina önlemlerinin talep toparlanmasına ilişkin yeni oluşmaya başlayan umutlarını olumsuz etkilemesiyle birlikte petrol fiyatları geri çekildi.

Küresel hisse senetleri yaklaşık üç ayın en kötü haftalık düşüşüne hazırlanıyor. Bazı stratejistler teşvik kaynaklı ekonomik toparlanma beklentisinden dolayı yatırımcıların dipten alması gerektiğini savunuyorlar. Diğerleriyse aşı dağıtımlarının düzensiz olacağına ilişkin sinyaller ve yüksek değerlemelerden dolayı kırılgan görünümden endişe ediyor.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Tokyo saatiyle 14.15'te yüzde 1.2 düştü. Endeks Perşembe günü yüzde 1 yükseldi.
Japonya'da Topix Endeksi yüzde 1.3 düştü.
Hang Seng Endeksi yüzde 0.4 geriledi.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.2 azaldı.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.6 düştü.
Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 1.3 geriledi.

Döviz

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.3 yükseldi.
Euro/Dolar paritesi yüzde 0.2 düşüşle 1.2098'den alıcı buldu.
Offshore yuan dolar karşısında 6.4782'den işlem gördü.
Yen yüzde 0.2 düşüşle 104.49'a indi.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 1.05 civarında kaldı.

Emtia

WTI petrol yüzde 0.1 düşüşle varili 52.28 dolardan işlem gördü.
Altının onsu 1,841.70 dolar oldu.