Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

İsviçre'de hedge fonlarının, kripto şirketlerinin ve emtia traderlarının merkezi olan Zug kantonu, vatandaşlarının vergi ödemelerini Bitcoin ve Ether cinsinden yapmalarına müsaade edecek.

Kanton tarafından Perşembe günü yapılan açıklamada "Hem kişiler hem de şirketler için 100 bin İsviçre Frankı'na kadar olan vergi ödemelerini kripto para ile yapmak mümkün olacak." dendi. 127 bin kişinin yaşadığı bölge, Zug merkezli aracı kurum Bitcoin Suisse AG ile ortaklaşa çalışıyor. Bitcoin Suisse, dijital paraları franka çevirip ilgili tutarı devlete aktarıyor.

Düşük kurumlar vergisiyle ünlü Zug, bazı resmi hizmetler için 2016 yılından bu yana Bitcoin cinsinden ödeme kabul ediyor. Kripro para dostu regülasyon ve dijital paralara yönelik olumlu tavrından dolayı İsviçre'de kripto şirketlerine ilgi artıyor.

Ülkenin önde gelen bankaları ve küresel bankalar, yüksek volatilite ve güvenlik endişesiyle şimdiye kadar blockchain bazlı hizmetler sunmaktan büyük ölçüde uzak duruyordu. Ancak uzmanlar Bitcoin'in pandemi dönemindeki yükselişiyle enflasyona karşı hedge işlevi bile görebileceğini belirtiyor.

Bitcoin Suisse'in kurucusu ve başkanı Niklas Nikolajsen sektörün bakışının değişebileceği söyledi. Nikolajsen, "Yarım trilyon dolarlık bir piyasayı herkes umursar. Artık Bitcoin işlemlerine ters neredeyse hiçbir şey yok. Tamamen ana akım haline geldi." dedi.