Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Bitcoin Mart ayında gördüğü 12 ayın dip seviyesinden bu yana yüzde 270'ten fazla yükselirken servet sahiplerinin kripto paraya olan ilgisi de artıyor.

Varlıklı müşterilere hizmet veren Londra merkezli yatırım şirketi Blu Family Office'nin kurucusu Christian Armbruester, geçen yıllarda kripto paralara olan ilgisini artırmış. Ailesi servetini metallere ve imalata borçlu olan Armbruester, kripto paraların çeşitlendirilmiş bir portföyde yerini hak ettiğine inanıyor.

Aynı zamanda eski bir yatırım bankacısı olan Armbruester, "Artık çok heyecanlı bir alanda alım satım fırsatlarına bakıyoruz." diyor. Armbruester'in kendi serveti de dahil olmak üzere Blu Family Office 670 milyon dolarlık varlık yönetiyor.

Varlıklı kişilerin kripto para ilgisi Armbruester ile sınırlı değil.

Meksikalı medya milyarderi Ricardo Salinas Pliego, likit varlıklarının yüzde 10'unu Bitcoin'e yatırdığını söylemişti. Wall Street'in efsane isimleri Stanley Druckenmiller, Paul Tudor Jones ve Bill Miller da Bitcoin'u beğendiklerini dile getiriyorlar.

Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi BlackRock Inc.'in CEO'su Larry Fink Bitcoin'un birçok kişinin dikkatini ve hayal gücünü çektiğini söylemişti. Bununla birlikte Fink, "Ancak hala test edilmedi ve diğer piyasalara göre çok küçük bir piyasa." demişti.

Bitcoin'in 2017 yılındaki bir önceki yükselişinde servet sahipleri büyük ölçüde izlemede kalmışlardı. Bitcoin'in yükselişi lale çılgınlığına benzetiliyordu ve bir kara para aklama aracı olarak algılanıyordu. Ünlü yatırımcı ve dünyanın en zenginlerinden Warren Buffett, Bitcoin'un bir "serap" olduğunu, Jamie Dimon ise "dolandırıcılık" olduğunu söylemişti...

O zamandan beri kripto paralara bakış bir hayli değişti. Ana akım finans tarafından artık daha fazla kabul görüyor. Armbruester gibi birçok yatırımcı Ethereum gibi alternatifler eninde sonunda değerli olduğunu kanıtlayacağını düşünüyor.