Advertisement

ABD vadelileri yatırımcıların Washington'daki teşvik görüşmeleri ve ABD – Çin ticaret anlaşmasının gözden geçirileceği yönündeki haberleri değerlendirmesiyle birlikte Çarşamba günkü işlemlerde yükselirken Asya hisse senetleri karışık bir seyir izledi.

Japonya hisse senetleri kayıplarını azaltarak önceki kapanışa göre yatay seyretti. Avustralya hisseleri düştü. Güney Kore hisse senetleri yükseldi. Hong Kong Borsası sınırlı yükseldi. S&P 500 Endeks vadelileri, endeksin Salı günü yükseliş ve düşüşler arasında dalgalanması sonrasında hafifçe artıda kapanmasının ardından yükseldi. Avrupa vadelileri yükseldi. ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yükseldi. Ancak Mart ayından bu yana en düşük seviyeye yakın seyrediyor.

Yuan, ABD ile Çin'in bu ay sonu birinci faz ticaret anlaşmasını gözden geçirmesi öncesinde iki taraf arasındaki gerginliğin kontrol altında kalacağı umutlarının etkisiyle 11 Mart'tan beri en yüksek seviyeye tırmandı.

Yeni virüs paketi konusunda Demokratlar ile Cumhuriyetçiler üzerindeki farklılıklarını giderme baskısı artıyor. ABD Hazine Bakanı Mnuchin, hedefin bu haftanın sonuna kadar bir anlaşmaya varmak olduğunu belirtti. Konuya yakın kaynaklara göre ABD ile Çin, Ağustos ortasında ticaret anlaşmasını yeniden değerlendirmeyi planlıyor.

Spotlight Asset Group Inc. CIO'su Shana Sissel, Bloomberg TV mülakatında ABD – Çin görüşmelerinin sonucunun piyasalar için kilit önemde olacağını söyledi. Sissel, “Çin virüs nedeniyle birinci faz ticaret anlaşmasına uymak için engelleri aşamadı.” dedi.

Petrol iki haftanın en yüksek seviyesine tırmanmasının ardından fazla değişmedi.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeksi vadelileri Londra saatiyle 07:16'da yüzde 0.2 yükseldi. Dayanak endeks yüzde 0.4 yükseldi.
Topix Endeksi yüzde 0.05 düştü.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.6 azaldı.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 1.2 yükseldi.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.3 yükseldi.

Döviz

Yen dolar karşısında 105.67 seviyesinden işlem gördü.
Offshore yuan yüzde 0.2 yükselişle 6.9610 seviyesinden işlem gördü.
Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 düştü.
Euro/Dolar paritesi yüzde 0.1 yükselişle 1.1816 seviyesinden alıcı buldu.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 0.51'de tutundu.
Avustralya 10 yıllıklarının faizi yüzde 0.82'de kaldı.

Emtia

WTI petrolün varili 41.63 dolardan işlem gördü.
Altın yüzde 2.1 yükselmesinin ardından onsu 2,021.68 dolardan alıcı buldu.