Advertisement

Asya hisse senetleri, yatırımcıların Hubei'deki koronavirüs vaka sayısındaki artışın sonuçlarını değerlendirmesiyle Perşembe günkü işlemlerde büyük ölçüde değer kaybetti. Hubei eyaletinde, yöntem revizyonundan sonra doğrulanmış 14,840 ek vaka olduğu açıklandı.

Vaka sayısındaki artış yayılma hızının düştüğüne ilişkin Çarşamba günkü iyimserliği azaltırken bazı analistler ise Çin otoritelerinden gelen daha gerçekçi resimden cesaret buluyor. ABD hisse senedi vadelileri Japonya ve Şanghay hisseleriyle birlikte düştü. Güney Kore, Hong Kong ve Avustralya hisse senetleri yatay seyretti. Yen yükseldi, yuan geriledi, ABD Hazine tahvilleri yükseldi. New York'ta işlem gören petrolün varili 51 doların üzerinde kaldı. Euro ekonomik faaliyetin yavaşlaması nedeniyle 2017'den bu yana en düşük seviyeye yakın kaldı. Avrupa hisse vadelileri yatay seyretti.

Yatırımcı algısı koronavirüs salgınının küresel büyüme üzerindeki etkisinin kısa ömürlü olacağı şeklindeki spekülasyonun etkisiyle son seanslarda iyileşti. Küresel hisse senedi göstergesi dün rekor seviye gördü. Ancak salgının merkezi Hubei'de verilerin yenilenmesi sonrasında neredeyse 15 bin yeni vaka açıklanmasının ardından bu durum değişti. Traderlar daha fazla bilgi için ulusal sağlık otoritelerinden Pekin saatiyle 15:00'te gelecek bilgilendirmeye dikkat edebilir.

Avustralia & New Zealand Banking Group Ltd. Asya araştırma birimi yöneticisi Khoon Goh, “Tam piyasalar Covid-19 enfeksiyonunda artış hızının azaldığı fikriyle rahatlarken, Hubei'de yeni vaka sayısındaki ani artış şaşırttı.” dedi.

Hong Kong'da Orient Capital Research idari direktörü Andrew Collier, “Çok fazla kötü testin ve rapor edilmeyen vakanın olduğunu biliyoruz. Yani aslında gerçek rakamları açıklamaya başlıyorlar ve bu cesaret verici.” dedi.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeksi Tokyo saatiyle 13:59'da yüzde 0.4 düştü. Dayanak endeks Çarşamba günü yüzde 0.7 yükseldi.
Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.4 düştü.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.1 azaldı.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.5 geriledi.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.1 arttı.
Euro Stoxx 50 Endeks vadelileri yüzde 0.1 düştü.

Döviz

Yen dolar karşısında yüzde 0.2 artışla 109.88 seviyesinden işlem gördü.
Çin dışında işlem gören yuan yüzde 0.1 düşüşle 6.9804'ten alıcı buldu.
Euro/Dolar paritesi önceki seansta yüzde 0.4 düşmesinin ardından 1.0871'den işlem gördü.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yaklaşık 3 baz puan düşüşle yüzde 1.61 oldu.
Avustralya 10 yıllıklarının faizi yüzde 1.06'da kaldı.

Emtia

WTI petrolün varili yüzde 0.3 yükselişle 51.33 dolar oldu.
Altın yüzde 0.5 değer kazanarak onsu 1,573.76 dolar oldu.