Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

İkinci çeyrek bilançolarının yayınlanmasıyla beraber Aselsan ikinci çeyrek net kârını 921 milyon TL olarak açıkladı. Şirket ikinci çeyrekte net kârını geçen yılın aynı dönemine göre %31 artırmış oldu.

Yapı Kredi yatırımın bilanço değerlendirmesinde açıklanan rakamın tahminleri aşması konusunda, “beklentilerimizden fazla gelen kur farkı gelirlerinin ve beklentilerimizden düşük gelen finansman giderlerinin” etkili olduğunu söyledi.

Yapı Kredi “al” önerisini korudu

Teslimatlarda yaşanan ertelemelerin 2020’nin üçüncü çeyreğinde normale döneceği beklentisiyle şirket yönetiminin 2020 için %40-%50 olarak belirlediği büyüme rakamını koruduğunu belirten kurum, “beklentilerden iyi gelen net kâr ve FAVÖK hisseyi olumlu etkileyebilir” düşüncesinde. Kurum hisse için “al” önerilerini koruduklarını da belirtti.

Oyak Yatırım ise artan FAVÖK marjına rağmen işletme sermayesi ihtiyacından ötürü 2.5 milyar TL negatif nakit akışının gerçekleştiğine dikkat çekti. Toplam gelirin pandemiden etkilenmediğini belirten kurum, beklenenden iyi gelen sonuçlara rağmen net nakit ve net borç oranının negatif olarak algılanabileceğini, bu yüzden hissede endekse paralel getiri beklentisini koruduklarını söyledi.

Garanti Yatırım piyasaya etkisinin “nötr” olmasını bekliyor

Garanti Yatırım da net kârın beklenenden iyi gelmesinde, daha iyi operasyonel kârlılık oranlarının ve düşük finansal giderlerin etkili olduğunu belirtiyor.

“Aselsan’ın 2020 ilk çeyrek sonundaki 51 milyon TL’lik net nakit pozisyonu, ikinci çeyrek sonunda 956 milyon TL net borca dönüşmüştür” diyen kurum, bu sayılanlara ve endeksin son bir ayda endeksin %18 artmasına istinaden piyasaya etkisinin “nötr” olmasını bekliyor.

TEB Yatırım, açıklanan net kârın beklentilerine paralel geldiğini belirterek, 654 milyon TL’lik FAVÖK rakamının beklentilerinin üzerinde gerçekleştiğine dikkat çekti.

“İş yapısına bağlı olarak, serbest nakit akışı üretiminin yılsonuna doğru önemli ölçüde iyileşmesini bekliyoruz” diyen kurum, ikinci çeyrek sonuçlarının beklentileriyle uyumlu olduğunu bu yüzden piyasa tepkisinin nötr olacağını beklediklerini söyledi.