Advertisement
HABERLER ABONE OL

Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği Başkanı Nuri Gürcan hammadde ve ara mamullere ulaşmakta sıkıntı yaşadıklarını bu yüzden teslimatta sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Bloomberg HT’ye konuk olan Gürcan, mobilya hammaddesi olan MDF, sunta ve sünger döşeme malzemelerinde maliyetlere yüzde 130-150 civarında bir artış geldiğini, enflasyonun yüzde 17 olarak açıklandığını ama mobilya ve ev eşyasında yüzde 25 oluşmasının sektörü olumsuz etkilediğini söyledi.

Şimdiye kadar görülmemiş bir durumla karşı karşıya olduklarını belirten Gürcan, “Özellikle hammadde düzeyinde yurtdışı talep çok fazla, bu hammaddeler yurtdışına gidiyor." diye konuştu

“Mobilya fiyatlarında artış bekliyoruz”

Gürcan mobilya fiyatlarında artış beklediklerini, bazı firmaların ellerindeki stokları kullanarak fiyat artışı yapmadıklarının altını çizerek, şunları söyledi:

“Mobilyada bir yılda yüzde 15-20 oranında bir artış yaptı sektör. Bu artışlar çok yeterli olmadı. Üretici enflasyonun yüzde 45 olarak açıklanırken, sektör kaçınılmaz olan yüzde 15-20 daha zam yapmak durumunda kalıyor. Fakat, bazı firmalarımız stoklarını kullandılar kendi imkanları ile zam yapmamaya çalıştı. Önümüzdeki ay itibari ile yüzde 40’lara ulaşacağını tahmin ediyorum. Şu anda sadece hammadde de değil ara mamullerde de sıkıntı yaşıyoruz. ”