Advertisement
HABERLER ABONE OL

Online içerik sağlayıcısı Netflix Inc. beklentileri aşan yeni abone sayısıyla şirket tarihinin en parlak yılını tamamladı.


Netflix, popüler diziler The Queen's Gambit ve Bridgerton'un da etkisiyle 2020'in son çeyreğinde 8,51 milyon yeni abone sağladı. Bu sayı Netflix'in kendi tahmini ve Wall Street analistlerinin 6,06 milyonluk ortalama tahminini aşarken şirket hisseleri vadeli işlemlerde %13 yükseliş kaydetti.


Böylece şirket ilk kez 200 milyon abone barajını aştı. Ayrıca Netflix'in nakit akışı da güçlendi. 8,2 milyar dolarlık nakit ve henüz kullanılmamış kredi limitleriyle birlikte Netflix büyüme için dış finansmana ihtiyaç duymadığını açıkladı. Netflix, son 10 yıldır yapılmayan hisse geri alım programının da değerlendirildiğini açıkladı.


Netflix son yıllarda kar açıklasa da yeni programlara yaptığı harcamalar sonucu milyarlarca dolar borçlanma gerçekleştirmişti. 2019'da Netflix'in eski 3,3 milyar dolar nakit akış pozisyonu vardı. Netflix 2021'de denk nakit akışına yakın bir pozisyon tahmin ediyor.