Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Bitcoin tam kapsamlı bir boğa piyasasından oldukça uzakta. Kripto paranın yukarı yönlü yaptığı her deneme "ayıların" engeline takıldı. Pazartesi günkü 9,800 dolara doğru deneme de 800 dolarlık çekilme ve milyonlarca dolarlık nakde dönüşle sonuçlandı.

Ancak önde gelen kripto fonlarından biri yükseliş beklentisini hala koruyor. Dailybitcoinnews.com'un haberine göre şirket yöneticileri kaleme aldıkları raporda Bitcoin'un 2021'de 100 bin doların üzerini görebileceğini işaret eden bir modelden bahsettiler.

Pantera Capital'ın 24 Haziran'da yayınladığı Haziran 2020 mektubunda, şirketin CIO'ları Joey Krug ve Dan Morehead, Bitcoin'un geleceğinde ne olabileceğini açıklamaya çalışıyor. Bitcoin'un gelecek yıllarda "halving" etkisiyle 100 bin doları geçebileceğini ima ediyorlar.

Habere göre mektupta, "Bu analize dayanarak, Bitcoin önceki halvinglere benzer rasyoları izlerse gelecek yılın Ağustos ayına kadar 115 bin dolara yükselebilir. Bugünkü 9,661 dolarlık fiyat iki ay önceki hızlanma temposu tahminine yakın. Bugün için stok-akım tahmini 10,948 dolar." ifadesi yer aldı.

Pantera Capital, Bitcoin'in gelecek dokuz ayda 20 bin doları aşabileceğini düşünüyor.

Bitcoin'in 100 bin doları aşabileceğini düşünen tek önemli yatırımcı Pantera Capital değil. Finans yazarı Preston Pysh yakın zamanda yaptığı bir açıklamada, ABD dolarının egemenliğine ilişkin belirsizlik ve parasal genişleme gibi makro unsurları işaret ederek, Bitcoin'un bu döngü içerisinde 100 bin doları aşacağını düşündüğünü söylemişti.