Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Petrol fiyatları, güçlenen dolar ve yükselen koronavirüs vakalarıyla birlitke Asya işlemlerinde kayıplarını sürdürdü.

Vadeli kontratlar New York piyasasında, cuma günü yüzde 2,3 düşüş yaşadıktan sonra varil başına 52 dolar civarından işlem gördü. Dolar ise pazartesi günü yükselişe geçerek dolar cinsinden fiyatlanan emtianın cazibesini düşürdü.

Pazartesi günü açıklanan Çin sanayi üretimi ve büyüme verisi beklentileri aşarak petrolün kayıplarının bir kısmını telafi etmesini sağladı.

Kovid-19 vakaları küresel ölçekte artmaya devam ederken Hindistan’daki enerji talebi ulaşım ve kullanım için yakıt satışlarının düşmesiyle birlikte yıla çalkantılı bir başlangıç yaptı.

Biden’ın göreve başlama töreni bu hafta piyasaların odağında olacak ve özellikle de yeni duyurduğu mali teşvik planını ne kadar hızlı uygulamaya koyabileceği takip edilecek. Oversea-Chinese Banking Corp Ekonomisti Howie Lee

Petrol fiyatlar, ABD’nin geçen hafta duyurduğu destek paketi ve yeniden dengelenmeden destek buldu. Fakat Kasım ayı ortalarında başlayan ralli, petrol fiyatlarını son bir yılın en yükseğine taşıdıktan sonra kötüleşen talep görünümüyle duraksamaya girmiş gibi duruyor.

Şubat vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, Singapur saatiyle yüzde 0,8 düşüş yaşayarak varil başına 51,93 dolar civarına geriledi.

Mart vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, cuma günü yüzde 2,3 düşüş yaşadıktan sonra yüzde 0,9 daha düşüş kaydederek varil başına 54,58 dolardan işlem gördü.

UEA/Birol: Aşının yararlı olduğu ispatlanana kadar petrol fiyatında geri dönüş beklemiyoruz