Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Petrol fiyatları, doların güçlenmesiyle birlikte varil başına 52 doların altına geriledi.

Güçlenen doların dolar cinsinden emtianın fiyatını daha az cazip hale getirmesiyle vadeli kontratlar New York piyasasında yüzde 0,9 düştü.

Joe Biden’ın trilyonlarca dolarlık teşvik paketi planladığını açıklamasından sonra petrol fiyatları ralli yaparken Suudi Arabistan’ın ek üretim kesintisi de yükselişte etkili olmuştu.

Petrol fiyatları aşı gelişmelerinin duyurulduğu ekim ayından bu yana yüzde 45 civarında yükselirken yatırımcıların birçok emtiaya olan güveni de yenilenmiş oldu.

Geçen haftaki sert yükselişten sonra petrol yeni yönler arıyor olabilir. Görünüşe göre, petrol salgın tarafındaki kötü gelişmelere karşı yavaş yavaş bağışıklık kazanıyor. Biden’ın yeni teşvik paketine dair vaatleri de yukarı yönlü beklentileri destekledi. Vanda Insights Kurucusu Vandana Hari

Şubat vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında, geçen hafta yüzde 7,7 yükseldikten sonra pazartesi günü Singapur saatiyle 12:55’te 47 cent değer kaybederek varil başına 51,77 dolardan işlem görüyor.

Mart vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, bir önceki seansta yüzde 3 yükseldikten sonra yüzde 1,2 düşüş yaşayarak varil başına 55,33 dolara geriledi.