Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Petrol fiyatları, ABD’deki ham petrol stoklarının artışından sonra Asya işlemlerinde varil başına 52 dolar civarında kayıplarını durdurdu.

Vadeli kontratlar, New York piyasasında önceki iki seansta yüzde 1,8’den fazla değer kaybettikten sonra yatay seyretti. Ham petrol stokları 11 Ocak haftasında 4,35 milyon varil artış kaydederek Aralık ayından bu yana ilk defa yükselmişti.

Irak, OPEC+ kotasından daha fazla petrol ürettikten sonra Ocak ve Şubat aylarında üretim kesintisine gideceği taahhüdünde bulundu.

Çin’de artan yerel karantinalar ve Avrupa’da kısıtlamaların devam etmesiyle birlikte petrol rallisi geçen hafta duraksamaya girmişti. Doların cuma günü güçlenmesi de dolar cinsinden emtia fiyatlarının cazibesini azaltmıştı.

Cuma günü yaşanan yüksek oynaklık ve düşük kapanıştan sonra bu haftaya temkinli bir başlangıç yapılacak. Spekülatörler bir pazarlık şansı yakalayıp fırsata atlamadıkları sürece petrol bu hafta aşağı yönlü bir seyir izlemeye devam edebilir. Vanda Insights Kurucusu Vandana Hari

Mart vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, cuma günü yüzde 1,6 düştükten sonra Singapur saatiyle 1:12’de yatay bir seyirle varil başına 52,26 dolar civarında seyrediyor.

Mart vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, bir önceki seansta yüzde 1,2 düşüş kaydettikten sonra 3 cent değer kaybederek varil başına 55,38 dolar seviyesinden işlem görüyor.