Advertisement

Asya hisse senedi piyasaları, yatırımcıların aşı iyimserliğine karşı Kovid-19 vakalarındaki artışı değerlendirmesiyle ABD hisselerinin geri çekilmesi sonrasında Çarşamba günkü işlemlerde fazla değişmedi.

Japonya hisse senetleri düştü ve Avustralya hisseleri yükseldi. S&P 500 Endeksi'nin rekor seviyeden çekilmesinin ardından vadeliler düştü. ABD Hazine tahvillerinin faizleri, Fed Başkanı Jerome Powell'ın ABD ekonomisinin pandemiden tamamen toparlanması için önünde uzun bir yol olduğunu söylemesinin ardından daha da düştü.

Çin hisse senetleri ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Çin şirketlerinin ABD endekslerinden ayrılmalarına neden olabilecek bir plan açıklamalarına karşın sınırlı bir yükseliş kaydetti. Çin'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi ekonomi toparlandıkça sıkı para politikası beklentisiyle Mayıs 2019'dan bu yana görülen en yüksek seviyeye tırmanmaya hazırlanıyor.

Pazartesi günü aşı gelişmeleriyle birlikte hisse senetlerini tüm zamanların zirvesine taşıyan yatırımcılar şimdi soluklanıyorlar. Aşının geniş çaplı dağıtımına hala aylar var ve ABD ile Avrupa'da vaka sayıları artışta. Teşvik tarafında, Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi ve Senato Azınlık Lideri Chuck Schumer Salı günü Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell'dan müzakerelerin devamını istedi. Ancak McConnell, sınırlı bir paket konusundaki ısrarını sürdürüyor.

Mainstay Capital Management CEO'su David Kudla, "Seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla birlikte konu Kovid oldu. Vaka sayılarında üssel bir artış oldu. Aynı zamanda mali teşvikle, en sonunda geldiği zaman ne kadar alacağımızla da ilgili. Aşı tarafında iyi haberler olduğunu biliyoruz. Ama bunlar gelecek ile ilgili." dedi.

Sterlin, İngiltere ve Avrupa Birliği'nin (AB) Brexit konusunda dönüm noktasına yaklaştıklarının sinyalini vermesiyle kazançlarına tutundu. Bitcoin 18,000 doları aşarak Aralık 2017 zirvesinden bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri, endeksin yüzde 0.5 düşmesi sonrasında Tokyo saatiyle 13.42'de yüzde 0.2 ekside seyretti.
Topix Endeksi yüzde 0.6 düştü.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.4 tırmandı.
Kospi Endeksi yüzde 0.2 yükseldi.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.6 yükseldi.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.5 arttı.

Döviz

Yen yüzde 0.1 yükselerek dolar karşısında 104.10 seviyesinden işlem gördü.
Offshore yuan dolar karşısında 6.5408'den alıcı buldu.
Bloomberg Dolar Spot Endeksi fazla değişmedi.
Euro/Dolar paritesi 1.1868'den işlem gördü.
Sterlin/dolar yüzde 0.1 artıda 1.3261 oldu.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 1 baz puan düşüşle yüzde 0.85 oldu.
Avustralya 10 yıllıkların faizi 7 bp azalarak yüzde 0.89'a geriledi.

Emtia

WTI petrol yüzde 0.1 düşüşle varili 41.38 dolara indi.
Altının onsu 1,879.96 dolarda fazla değişmedi