Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Petrol fiyatları, Uluslararası Enerji Ajansı’nın ABD’de büyük miktarlarda kaya petrolünün şu an çok uygun ve kârlı bir fiyatta olduğunu söylemesinin arz endişelerini tetiklemesiyle birlikte yatay seyrediyor.

Vadeli kontratlar New York piyasasında çok az değişiklik göstererek varil başına 52 dolar civarında işlem gördü.

UEA Başkanı Fatih Birol, Bloomberg televizyonuna yaptığı bir açıklamada, birçok üreticinin üretimi artıracağını ve ABD kaya petrolünün, petrol dengesinden arta kalan boşluğu kısa vadede dolduracağını söyledi. Yine de ABD ham petrol stokları Kovid-19 krizinden sonra sezonun en yüksek seviyesinde bulunuyor.

Petrol fiyatları aşı gelişmelerinin duyurulduğu ekim ayından bu yana yüzde 45 civarında yükselirken yatırımcıların birçok emtiaya olan güveni de yenilenmiş oldu.

WTI’ın varil başına 50 doların üstünü görmesiyle kaya petrolü üretiminin geri döneceği büyük oranda düşünülüyordu. Piyasalar, ABD ham petrol stoklarını gelecek haftalarda yakından takip edecekler. CMC Markets Asia Pacific Baş Piyasa Stratejisti Michael McCarthy

Şubat vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında, Singapur saatiyle 12:05’te 4 cent değer kaybederek varil başına 52,21 dolardan işlem görüyor.

Mart vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, 7 cents düşüş yaşayarak varil başına 55,59 dolar civarından işlem görüyor.