Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) Perşembe günü, teknoloji devi Microsoft'un "Call of Duty" oyununun da üreticisi olan Activision'ı 69 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın almasını durdurmayı amaçlayan bir şikayette bulundu.

Xbox'ın sahibi olan Microsoft, Ocak 2022'de Activision'ı oyun endüstrisi tarihinin en büyük satın alım anlaşmasında 68,7 milyar dolara satın almak üzere anlaştığını açıklamıştı.

Microsoft Başkanı Brad Smith mahkemede FTC ile mücadele edeceklerini söyleyerek “Uzlaşmaya bir şans verilmesi gerektiğine inandığımız halde, davamıza güvenimiz tam ve davamızı mahkemede sunma fırsatını memnuniyetle karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.

Federal Ticaret Komisyonu ise Microsoft'un değerli oyun içeriklerini satın alarak rakiplerini bastırmak konusunda sabıkalı olduğunun altını çizdi.

Federal Ticaret Komisyonu Başkanı Holly Vedova konuyla ilgili, "Microsoft halihazırda oyun alanında rakiplerini içeriklerden mahrum edeceğini gösterdi. Bu başvuruyla Microsoft'un en büyük bağımsız oyun stüdyosunu satın alarak birçok dinamiğe sahip olan ve hızla büyüyen oyun endüstrisinde rekabete zarar vermesine engel olmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

FTC'nin başvurusu sonrası Microsoft ve Activision hisselerinde düşüş gözlendi.