Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Singapur'da koronavirüsün yayılmasını önlemek için alınan sıkı tedbirler kapsamında okullar ve çoğu iş yeri kapanacak.

Başbakan Lee Hsien Loong, Cuma günü yaptığı ulusa seslenişte, ana hizmetler ve kilit önem taşıyan sektörler hariç çoğu iş yerinin Salı gününden itibaren kapalı olacağını belirtti. Ayrıca okullarda Çarşamba gününden itibaren tamamen evden eğitime geçilecek.

Hükümet gelecek hafta başında ek teşvik önlemleri açıklayacak. Singapur'da son haftalarda yerel yayılma ve bağlantısız enfeksiyonlarda artış oldu.

Lee, yaptığı konuşmada "Enfeksiyonlardaki tırmanışın önüne geçmek için tedbirleri gelecek birkaç hafta boyunca kademeli olarak sıkılaştırmak yerine şimdi kararlı bir adım atmamız gerektiğine karar verdik." dedi.

Diğer önlemlerden bazıları şu şekilde:

- Kumarhaneler ve tema parkları gelecek haftadan itibaren kapalı olacak.
- Marketler ve süpermarketler, sağlık klinikleri, hastaneler, tüketim maddeleri satan mağazalar, ulaşım ve kilit önemdeki bankacılık hizmetleri açık kalacak.
- Tüm restoranlar, kafeteryalar, yeme içme alanları 7 Nisan'dan itibaren sadece paket servis veya servis hizmeti verebilecek.
- Stratejik ekonomik sektörler veya küresel tedarik zincirinin parçası olan sektörler kapanmayacak.
- Tüm kreşler ve öğrenci bakım merkezleri e kapanacak, ancak çalışmayı sürdürmek durumunda olanların çocukları için sınırlı hizmet verecek.
- Hükümet halka açık alanlarda maske takılmaması konusundaki teşvikine son verecek ve 5 Nisan'dan itibaren yeniden kullanılabilir maskeler dağıtılacak.