Advertisement

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal,  ellerinde ciddi miktarda fındık stoku bulunduğunu, bunu mutlaka değerlendireceklerini söyledi.

Fındık satışıyla ilgili belirledikleri herhangi bir tarihin ya da fiyatın olmadığını ifade eden Güldal, "Sektörü, Türkiye'nin ihracatını, stoklardaki ve üreticinin elindeki miktarı, her şeyi değerlendiriyoruz. En uygun zamanda elimizdeki stoku kullanıcıların istifadesine açıp ülke menfaatine dönüşmesini sağlayacağız" dedi.

TMO olarak fındık satışıyla ilgili belirledikleri herhangi tarihin de fiyatın olmadığını dile getiren Güldal, şöyle devam etti: "Sektörü, Türkiye'nin ihracatını, stoklardaki ve üreticinin elindeki miktarı, her şeyi değerlendiriyoruz. En uygun zamanda elimizdeki stoku kullanıcıların istifadesine açıp ülke menfaatine dönüşmesini sağlayacağız ama herhangi bir tarih ve fiyat şu an için belirlenmiş değil. Herkesin yaptığı yorum, kendi telaffuzudur. Bizden kaynaklanmamaktadır."

Güldal, bakliyat fiyatlarının anormal şekilde arttığına yönelik spekülasyonlar üzerine piyasada yaptıkları incelemede, iddiaların gerçeği yansıtmadığını gördüklerini ifade etti.

Güldal, "TMO olarak, görev alanımızdaki ürünlerle ilgili piyasa düzeni ve regülasyon görevini, bize verilen yetkiler çerçevesinde sonuna kadar kullanıyoruz ve kullanmaktan çekinmiyoruz. Bunun da sonuçlarını hububatta, bakliyatta, fındıkta, üzümde, incirde, hepsinde görüyoruz. Önceliğimiz üreticidir ve üretimi artıracak mesajlar vermek, bunu fiili olarak uygulamaktır. Sonuç olarak, tüketicilerin gıda güvenliğinin sağlanması noktasında bize düşen vazifeyi yerine getirmek. Şu ana kadar TMO, bunu başarılı bir şekilde yapmıştır ve sürdürmeye devam edecektir" diye konuştu.