Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

SEFER YÜKSEL

 

Dünyanın en büyük kripto para Borsalarından Binance CEO'su Changpeng Zhao, Bitcoin konusunda fiyat tahminlerinde bulunmadığını ancak sektöre güveninin tam olduğunu belirtti. TSPB kongresi için geldiği İstanbul'da Bloomberg HT'ye özel açıklamalarda bulunan Zhao, önümüzdeki dönemde daha fazla insanın Bitcoin kullanacağını düşündüğünü, daha fazla Bitcoin kullanılması durumunda da Bitcoin fiyatlarının daha da artacağını ifade etti.

 

'BİR KAÇ YIL İÇİNDE GÜNLÜK HAYATTA KULLANILIR'

Kripto paraların günlük hayatta kullanılması konusunda herkes için farklı seviyeler olduğunu vurgulayan Zhao, kendinin hemen hemen her gün kullandığını söyledi. Ağırlıklı olarak gıda alışverişinde kullandığını belirten Zhao, genel olarak bir kaç yıl içinde kripto paraların günlük hayatta daha fazla kullanılmaya başlanacağını söyledi.

'TÜRKİYE'DE BÜYÜMEK İSTİYORUZ'

Türk Lirası'nı Binance sistemine alalı bir kaç gün olduğunu ve henüz yeni anons ettiklerini belirten Zhao, buna rağmen kullanıcılardan oldukça yüksek ilgi gördüğünü ve çok fazla olumlu geri dönüş aldıklarını kaydetti. Zhao, Türkiye piyasasının çok aktif olduğunu ve Türkiye piyasasında büyümek istediklerini söyledi.

'MERKEZ BANKALARI OLUMLU ETKİLER'

Bazı ülke merkez bankalarının kendi kripto para çalışmalarına başlamasının sektöre olumlu yansıması olacağını ifade eden Zhao, "Daha fazla kripto ya da dijital para biriminin olması iyi bir şey. Ne kadar fazla para birimi olursa o kadar iyi olur. Kullanıcıların daha fazla seçeneği olur. Bazı merkez bankaları insanları kendi dijital para birimlerini kullanması konusunda kısıtlıyor. Ancak bunun da zor olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

'İNSANLAR FACEBOOK'TAN GİZLİLİK SORUNU NEDENİYLE HOŞLANMIYOR'

Facebook'un Libra projesinden bazı şirketlerin desteklerini çektiğini hatırlattığımız Zhao, "Sadece bir kaç büyük ödeme şirketi desteğini çekti diyebiliriz" yanıtını verdi. Libra'nın çok karmaşık bir konu olduğunu kaydeden Zhao, çoğu insanın gizlilik sorunları gibi nedenlerle Facebook'tan hoşlanmadığını söyledi. Binance olarak kendilerinin Libra'ya nötr baktıklarının altını çizen Zhao, "Biz, ortaya çıktıklarında  kullanıcıların karar vermesini bekliyoruz. Ama eğer proje gerçekleşirse çok fazla kullanıcıya ulaşabileceklerini söyleyebiliriz" diye konuştu.