HABERLER ABONE OL

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları Mayıs ayından bu yana en düşük seviyeye gerileyerek, işe alımlardaki yavaşlamaya rağmen istihdam piyasasının güçlü kaldığını gösterdi.

ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre, ilk başvurular 14 Eylül'de sona eren haftada 12 bin azalarak 219 bine geriledi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi 230 bin düzeyindeydi.

Sosyal yardım alan kişi sayısının bir göstergesi olan devam eden başvurular da bir önceki hafta düşerek son üç ayın en düşük seviyesine geriledi.

Verilerdeki dalgalanmayı yumuşatmaya yardımcı olan dört haftalık hareketli ortalama 227 bin 500'e gerileyerek Haziran ayından bu yana en düşük seviyeye indi.

İşsizlik maaşı başvuruları, işgücü talebinin soğumasına rağmen son aylarda düşük seyretti.

ABD merkez bankasının bu hafta faiz oranlarını yarım puan düşürme kararı, yetkililerin Fed Başkanı Jerome Powell'ın “hala sağlam” olarak tanımladığı işgücü piyasasını koruma niyetini yansıttı.

Powell, faiz indiriminin ardından Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında, “Bazen dezenflasyonla birlikte gelen işsizlikte acı verici bir artış olmadan fiyat istikrarını yeniden sağladığımız bir duruma ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

Advertisement