HABERLER ABONE OL

Reuters/Ipsos tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre Donald Trump'ın özellikle Çin'den ithal edilen mallara yönelik gümrük vergilerini arttırma vaadi ABD'li seçmenlerin çoğunluğunun desteğini aldı.

İki aday da 5 Kasım'daki seçimleri kazanmaları halinde vergi indirimlerini sürdürme sözü veriyor. Ancak seçmenler Trump'ın 35 trilyon dolarlık ulusal borcu azaltma ihtimalinin daha yüksek olduğunu da düşünüyor.

11-12 Eylül'de yapılan araştırmada katılımcıların yüzde 56'sı, tüm ithalata yüzde 10'luk yeni bir gümrük vergisi ve Çin'den ithalata yüzde 60'lık bir gümrük vergisi getirilmesini destekleyen bir adayı destekleme olasılıklarının daha yüksek olduğunu söyledi.

Buna karşılık, yüzde 41'i bu öneriye destek veren bir adayı destekleme olasılıklarının daha düşük olduğunu belirtti.

Trump'ın ekonomi konusundaki vaatleri destek buluyor

Anket Harris'in Trump'a karşı ülke genelinde yüzde 5 puanlık bir üstünlük sağladığını gösterse de ABD başkanlık yarışı büyük ölçüde yarışın daha çekişmeli geçtiği yaklaşık yedi eyalette belirlenecek.

Anket, Trump'ın kilit bir konu olan ABD ekonomisi konusundaki güçlü yönlerini ortaya koyuyor.
Muhafazakâr American Enterprise Institute'de anket uzmanı olan Karlyn Bowman, “Seçimi bu kadar yakın tutan şey bu” dedi.

Bowman, Trump'ın avantajının 2017-2021 döneminde ekonominin iyi gittiği algısından ve seçmenleri ABD'nin ekonomik sorunlarının başta Çin olmak üzere diğer ülkelerin el altından yürüttüğü ekonomik rekabetten kaynaklandığına ikna etmesindeki başarısından kaynaklandığını söyledi.

Ankete göre her üç Demokrattan biri, Çin mallarına daha yüksek gümrük vergileri ve yüksek harçlar uygulanmasını destekleyen bir adaya oy verme ihtimalinin daha yüksek olduğunu söylerken, üçte ikisi bu ihtimalin daha düşük olduğunu belirtti. Bağımsız seçmenler de genel seçmen kitlesini yansıtmaktadır.

Advertisement