KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya-Pasifik piyasaları Salı günü çoğunlukla düşüş yaşadı.

Wall Street’te teknoloji hisseleri yeni bir rekora ulaştı. Microsoft, Apple ve çip üreticisi Nvidia'nın kazanımlarının öncülüğünde endeks yüzde 0,83 artışla 17 bin 879 seviyesinde kapandı.

Asya'daki yatırımcılar Güney Kore'den gelen enflasyon rakamlarını da yakından takip etti. Ülkede Haziran ayında yıllık enflasyon yüzde 2,4 olarak kaydedildi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmini yıllık enflasyonun yüzde 2,6 olması yönündeydi.

Japon yeni, dolar karşısında 161,67'ye kadar zayıflayarak 38 yılın en düşük seviyesinde kaldı.

Mitsubishi Heavy Industries, altı günlük galibiyet serisini sürdürerek yüzde 4,87 artışla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Enflasyon verileri açıklandıktan sonra Güney Kore'nin Kospi endeksi yüzde 0,84, küçük ölçekli Kosdaq endeksi ise yüzde 1,77 düştü.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 0,37 arttı. Anakara Çin'in CSI 300'ü marjinal olarak daha düşüktü.

Avustralya'nın S&P/ASX 200 endeksi yüzde 0,6 düştü. Bu, Avustralya Merkez Bankası'nın, yönetim kurulu üyelerinin faiz oranlarını artırmayı tartıştığı ancak sonunda faiz oranlarını yüzde 4,35'te sabit tutmaya karar verdikleri Haziran para politikası toplantısının tutanaklarını yayınlamasının ardından geldi.

Advertisement