Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Geçen haftayı da 5.76 civarında tamamlayan dolar yeni haftaya sınırlı artışla başladı. Kur bu sabah en düşük 5.7612, en yüksek 5.7955 seviyesini gördü. Euro % 0.4 artışla 6.38'e yükselirken, sepet kur 6.08'e çıktı.

Bugün yurt içinde ve yurt dışında kuru etkileyecek kritik bir veri akışı bulunmuyor.

ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİ BELİRLEYİCİ OLACAK

13 Kasım'da ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'de gerçekleşecek görüşmesi Türk varlıkları açısından belirleyici olacak.

Marbaş Menkul Değerler FX Müdürü Soner Kuru bu hafta TL varlıkların tamamen Çarşamba günkü görüşmeye odaklı olduğunu, görüşmeye kadar piyasalarda bekle - gör havasının hakim olacağını söyledi. Bloomberg HT'ye değerlendirmelerde bulunan Kuru
"Kurda 5.68'lerden başlayan bir değerlenme süreci var. Bu haftaki görüşmeler öncesi dolar lehine hareket devam edebilir ama negatif bir haberle dolarda yukarı yönlü hassasiyet daha fazla olabilir, dikkatli olmak lazım" yorumunu yaptı.

Ünlü Menkul Değerler, görüşmeden olumlu sonuç çıkması halinde kurun 5.70'in altına denemeler yapabileceğini söyledi.

Gedik Yatırım ise paylaştığı notta "Kurda 5,77 seviyesinin üzerinde kalınması durumunda 5,79 ve 5,81 seviyeleri önem kazanacaktır. Aşağıda ise 5,74’ün altında gelinmesi durumunda 5,71 ve 200 günlük ortalamaların bulunduğu 5,69 seviyeleri takip edilecektir." ifadelerine yer verdi.

Hazine bugün ve yarın 5 ayrı ihale düzenleyecek, Salı günü cari işlemler dengesi, Perşembe günü Eylül ayı sanayi üretimi, Cuma günü ise Ağustos işsizlik verisi takip edilecek.

TÜRK VARLIKLARINDA GEÇEN HAFTA

BIST 100 Endeksi haftalık bazda % 4'ten fazla prim yaptı, dolar, Lira karşısında % 1'e yakın değer kazandı. Faizler 4. haftada da geri çekilmeye devam etti, ülke risk primi de geçen hafta 19 baz puan düştü.