Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Facebook'un öncülük ettiği kripto para projesi Libra'dan çıkan son şirket telekomünikasyon devi Vodafone Group Plc oldu. Şirket kendi ödeme projeleri üzerinde çalışacak.

Ekim ayında nihai şeklini alan Libra Birliği, proje Haziran ayında ilk açıklandığı zaman toplam 28 üyesinin olması bekleniyordu. Projeden erken ayrılan Visa Inc., Mastercard Inc. ve sonrasında resmi imza atılmadan ayrılanların ardından üye sayısı 20'ye düştü.

Libra Birliği'nin politika ve iletişim biriminin başındaki isim Dante Disparte, “Vodafone artık Libra Birliği'nin bir üyesi değil. Birlik üyeleri zamanla değişse bile Libra'nın yönetim ve teknoloji tasarımı Libra ödeme sisteminin güçlü kalmasını sağlar. Birlik güvenli, şeffaf ve Libra ödeme sisteminin tüketici dostu uygulamasını sağlamak için çalışmaya devam edecek.” şeklinde açıklamada bulundu.

Sınır ötesi para transferlerini kısa mesaj göndermek kadar kolay hale getirmeyi hedefleyen küresel bir dijital para fikri olan Libra ortaya atıldığından bu yana birçok zorlukla karşılaştı.