Gelişen ülke paraları karışık seyretti
-
Gelişen ülke paraları, ticaret savaşları ortamında karışık seyretti
Asya para birimleri, ABD-Çin arasındaki ticaret savaşına yönelik kaygının dengelenmesiyle bölgesel borsalardaki dengelenme ve zayıflayan Çin Yuanı ortamında karışık seyretti. Çin tahvilleri yükselirken diğer tahvillerin çoğu düştü.
Singapur'da ANZ'de Asya araştırma müdürü Khoon Goh, " ABD Doları'ndaki gecelik konsolidasyona rağmen Asya para birimlerinin şu anki lokomotifi Yuan " açıklamasını yaptı.,
Bloomberg Dolar Spot Endeksi Perşembe günü yüzde 0.3 düşmesinin ardından yatay seyrederken, 10 yıllık ABD tahvil faizi 2 baz puan artarak yüzde 2.85 oldu. MSCI EM Asya Endeksi, 5 günde ilk kez yükselmesine rağmen Şubat'tan bu yana en kötü haftasına hazırlandı. Ticari gerilim sürerken Avustralya Doları üçüncü haftalık düşüşüne yöneldi, Japon Yeni ve Tayland Bahtı düştü. Güney Kore Wonu ve Tayvan Doları ise değer kezandı. Malezya hisseleri kazançlara öncülük yaptı.
Çin Merkez Bankası (PBOC), günlük yuan fiksingini sekizinci günde de, yüzde 0.31 azaltırken, 7 günlük ters repo işlemiyle piyasaya 80 milyar yuan (12.1 milyar dolar) fon sağladı.
Güney Kore Wonu, 2016 dördüncü çeyreğinden bu yana en büyük çeyreklik düşüşüne yöneldi. ABD Doları/ Hindistan Rupisi paritesinde bir ay vadeli uzalaşmalı konratlar haftalık yükselişine yöneldi. Endonezya'da 29 ekonomistin 23'ü Endonezya Merkez Bankası'nın politika faizini 25 baz puan artırarak 5 seviyesibe çıkartacağını tahmin ederken diğer 6 ekonomist faiz oranının sabit kalacağı görüşünü belirtti.
Malzeya Ringgiti, 2016 dördüncü çeyreğinden bu yana en büyük çeyreklik düşüşüne hazırlanıyor. Filipinler Pesosu, ikinci arka arkaya çeyreklik düşüşüne yöneldi.