Advertisement
FİNANSAL TEKNOLOJİ ABONE OL

Bankacılık sektöründe dijitalleşmenin hızla devam ettiğini belirten TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, bankanın verdiği toplam kredilerin yüzde 56'sının CEPTETEB'den verildiğini söyledi. Bankanın KOBİ ve işletmelere yönelik çıkardığı CEPTETEB İŞTE uygulamasının tanıtım toplantısında Bloomberg HT'ye konuşan Mendi, ihtiyaç kredilerinin de yaklaşık 4'te 3'ünün dijital kanalardan verdiliği bilgisini verdi. Mendi, "Bütün yaptığımız işlemlerin ise yüzde 89'u dijital kanallardan yapılıyor" dedi. 2015 yılında hayata geçirdikleri dijital bankacılık platformu CEPTETEB’in müşteri sayısı dördüncü yılında 900 bini geçtiğini kaydeden Mendi, mobil bankacılık kanalını kullanan müşteri sayılarının  ise 1.5 milyonu aştığını söyledi."

 

 

'KOBİLERDE HEDEF YÜZDE 70'E ULAŞMAK'

TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Ali Gökhan Cengiz ise bugün KOBİ müşterilerinin yüzde 35'nin dijitalden geldiğini ve bu kanalı kullandığını söyledi. Sektör ortalamasının da bu seviyelerde olduğu bilgisini veren Cengiz, bu alanda hedeflerinin yüzde 70'lere varmak odluğunu kaydetti. TEB; KOBİ’lerin yanı sıra tüm ticari firmaların talep ve ihtiyaçlarına göre geliştirdiği CEPTETEB İŞTE’yi hayata geçirdi.

Uygulama ile hesaba veya karta para transfer işlemleri, vergi, belediye ve kurum ödemleri, hesap ve kart işlemlerinin kolayca yapılabildiğini kaydeden Mendi, krediler, senet ve çek deposu ve üye işyeri hareketlerinin anlık olarak takip edilerek nakit yönetiminin kolayca sağlanabildiğini ve sık yapılan transfer ve ödeme işlemlerine, son işlemlere bir tıkla erişip herhangi bir işlemin yenilenebildiğini belirtti.  Mendi, "Uygulama ile transfer ve ödeme yapılan kişi veya firmalar düzenlenebiliyor, işlemler birkaç basit adımda indirilebilir, gruplanmış işlem setleri ile işlemlere kolayca erişilebiliyor. CEPTETEB İŞTE ile Hesap hareketleri, Tahsil-Teminat çek listeleri, ödenen çeklerin listesi ve Taksitli ticari kredilerin ödeme planları ve durumları Excel veya PDF formatında kolayca paylaşılabiliyor" diye konuştu.