SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Türkiye'de de faaliyet gösteren Stellantis'te yönetim katında küçük çaplı bir deprem yaşanıyor.

Son dönemde eleştirilerin odağında olan şirket geniş bir yönetim revizyonunun bir parçası olarak CFO'sunu değiştirme kararı aldı.

Stellantis'ten yapılan açıklamada, CFO Natalie Knight'ın şirketten ayrılacağı ve yerine Doug Ostermann'ın getirileceği belirtildi.

Otomobil üreticisine geçen yıl katılan Knight, şirketin tüm yıl marj hedefini “iddialı” olarak nitelendirmesinden bir hafta sonra gelen kâr uyarısı nedeniyle son zamanlarda tepkiyle karşılaşmıştı.

Knight, 30 Nisan'da bir analist görüşmesi sırasında Stellantis'in beklentileri konusunda alarm veren ilk yöneticiydi. Hisseler bu olaydan önce zaten düşüş eğilimindeyken, bu noktadan sonra düşüşleri hızlanmıştı.

Yönetim revizyonu kapsamında Genişletilmiş Avrupa bölgesinin işletme müdürü olarak görev yapan Uwe Hochgeschurtz da şirketten ayrılacak.

Stellantis ayrıca Kuzey Amerika liderliğinde ve Maserati ve Alfa Romeo markalarının başındaki yönetimde de değişiklikler yaptı. Bu hamleler, Stellantis yönetim kurulunun bu hafta ABD'de gerçekleştirdiği iki günlük toplantının ardından geldi.

CEO Tavares yoğun baskı altında

Stellantis, yavaşlayan ve daha rekabetçi hale gelen otomobil pazarı ve model gecikmeleri gibi iç sorunlar nedeniyle zor günler geçirirken CEO Carlos Tavares de yoğun baskı altında.

Yatırımcılar, bayiler ve sendikalar, satışların düşmesi, ABD'deki araç gamının eskimesi ve stokların nedeniyle Tavares'e eleştiriler yöneltiyor. Stellantis yönetimi sözleşmesi 2026 yılı başında sona erecek olan Tavares'in yerine şimdiden alternatifler düşünüyor.

Perşembe günkü sarsıntının bir parçası olarak Antonio Filosa, Jeep markasının CEO'luğu görevine ek olarak Kuzey Amerika operasyon müdürü olarak atandı.

Stellantis, Filosa'nın Carlos Zarlenga'nın yerini aldığını ve bir sonraki pozisyonunun “daha sonra yapılacak bir duyuruya tabi olacağını” söyledi. Santo Ficili ise Maserati ve Alfa Romeo'nun CEO'su olarak atandı.

Şirketin hisseleri bu yıl yüzde 43 değer kaybetti.

Advertisement